Gradi se eko kamp: ¨Veliku ćemo vratiti na kartu popularnih turističkih destinacija¨

Izgradnja eko kampa
(FOTO: Tomislav Milanović)

11.04.2016. | Vjeran Blašković
Pregleda: 7150

Nedavno je započela izgradnja Eko kampa Duboka u Parku prirode Papuk. Riječ je o modernom kampu koji će uz standardni prostor za šatore imati i mjesta za kamp vozila sa svom popratnom infrastrukturom što će posjetiteljima omogućiti ugodan boravak u prirodi, a djelatnicima Parka adekvatan prostor za organiziranje škola u prirodi kroz višednevni boravak djece u kampu.

Radovi su vrijedni 2,8 milijuna kuna i u cijelosti se financiraju stranim sredstvima UNDP-a iz Globalnog fonda za okoliš (GEF) kroz projekt PARCS, a trebali bi biti gotovi kroz nekoliko mjeseci.







- Vjerujemo kako će se izgradnjom Eko kampa Duboka povećati broj posjetitelja Parka prirode Papuk kojima će se omogućiti da nekoliko dana provedu u Parku uživajući u svim njegovim ljepotama i vrijednostima koje odlikuju Papuk UNESCO Geopark. Eko kamp Duboka zasigurno će doprinijeti razvoju lokalne zajednice te će našu Veliku vratiti na kartu popularnih turističkih destinacija, kamo zasluženo i pripada – izjavila je ravnateljica Parka prirode Papuk Kristina Kožić.





Nakon prošlogodišnjih kapitalnih ulaganja u iznosu od 5,6 mil. kuna kada je između ostalog na Jankovcu izgrađen objekt Eko točka Jankovac te uspostavljena poučna staza za osobe s posebnim potrebama, pored izgradnje Eko kampa nastavljaju se i druge investicije.

Tako se u upravnoj zgradi Parka prirode Papuk u Velikoj odvijaju završni radovi na poboljšanju energetske učinkovitosti vrijedni oko 1,2 mil. kuna financirani od strane UNDP-a i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI