S radom počelo 16 gerontodomaćica; još uvijek ima slobodnih mjesta

Gerontodomaćice
(FOTO: Grad Požega)

04.04.2016. | L.G./Grad Požega
Pregleda: 9147

Šesnaest gerontodomaćica počelo je u petak s radom. Idućih šest mjeseci će pomagati u staračkim domaćinstvima.

- Ovo je jedini način na koji mi možemo vama pomoći da ne budete nezaposleni u pravom smislu te riječi. Vjerujem da financijska pomoć na šest mjeseci znači puno vama i vašim obiteljima, a mi ćemo kao Grad nastaviti prijavljivati ovakve programe, bilo preko našega Ureda za EU, bilo u suradnji s drugim institucijama. Vjerujem je da ćete vi svoj posao kvalitetno odraditi i zahvaljujem vam se na trudu i angažiranosti – rekao im je gradonačelnik Neferović.

Pomoć se najčešće pruža u staračkim domaćinstvima, a gerontodomaćice brinu o prehrani, osobnoj higijeni te ostalim kućanskim poslovima, ali su i dobro društvo starijim korisnicima. Za uslugu ovoga programa trenutačno je prijavljeno 115 kućanstava, a slobodnih mjesta još ima, budući da jedna gerontodomaćica pomaže u nekoliko domaćinstava, objavljeno je na internetskim stranicama Grada Požege.


Program "Pomoć u zajednici" provodi Grad Požega u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI