Požar u Gradskoj kući: Brzom intervencijom spašeno dvoje djelatnika

Pokazna vježba civilnih službi
(FOTO: Tomislav Milanović)

01.03.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 11643

Održana je pokazna vježba Područnog ureda za spašavanje Grada Požege, JVP-a, DVD-a, Policijske uprave Požeško-slavonske županije, HGSS-a, Zavoda za hitnu medicinu i Gradskog društva Crvenog Križa.

Povodom Dana civilne zaštite u Gradskoj kući simuliran je požar "zbog kvara na instalacijama" i djelatnici su morali evakuirati zgradu. Međutim dvoje djelatnika nije se snašlo na vrijeme i ostalo je "zarobljeno u gorućem objektu".




- Jako sam zadovoljna brzinom reakcije, vatrogasci su reagirali u svega nekoliko minuta. Najvećim dijelom ovo iskustvo mi nije bilo traumatično jer sam znala da je u pitanju vježba. Unatoč tome prisutna je jedna doza adrenalina, kad čujete sirene i vidite potpuno opremljene vatrogasce kad ulaze u prostor. Ne osjećate se u potpunosti ugodno – rekla nam je "spašena" viša stručna suradnica za odnose s javnošću i protokol u Gradu Požegi, Mirna Šimunović.




Drugi, za sada neidentificirani djelatnik Grada Požege nije bio te sreće jer je "završio u komi" i našli su ga pripadnici HGSS-a sa psom tragačem. Požar se proširio i na krov zgrade, ali je brzo ugašen. Još jednom podsjećamo da je riječ o pokaznoj vježbi.








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI