Požežani se grlili za rijetke bolesti: ¨Želim pomoći, ovo je najmanje što mogu¨ (FOTO)

Lea Rodić
(FOTO: Ivan Vlahović)

25.02.2016. | Vjeran Blašković
Pregleda: 12086

Lea Rodić nedavno se iz Stare Gradiške doselila u Dervišagu pored Požege, a na internetu je čitala o akciji koja se provodi u cijelom svijetu "Zagrli za rijetke bolesti". Na komadu papira i kartona sudionici napišu "Zagrli za rijetke bolesti" i fotografiraju se u zagrljaju.

- Danima sam o ovome razmišljala i pitala se što da poduzmem. Želim pomagati i ovo je najmanje što mogu učiniti - kaže nam Lea koja je inicirala današnje grljenje na ulicama Požege. Radi se o akciji engleskog imena "Hug for rare", a provodi se kako bi se javnosti skrenula pozornost na rijetke bolesti.







Bolesti su to koje se javljaju na manje od 5 osoba na 10.000 stanovnika. Najčešće su kronične, degenerativne i smrtonosne zbog čega je oboljelima značajno smanjena kvaliteta života, pogotovo jer su ovisni o tuđoj pomoći.

FOTO Pogledajte cijelu fotogaleriju s požeških ulica za akciju "Zagrli za rijetke bolesti".



Akcija se provodi i kako bi ovogodišnje grljenje ušlo u Guinnessovu knjigu u kategoriji najvećeg online foto albuma. Svoje fotografije možete postaviti na Facebook stranici "Hug for rare" klikom na link `upload foto`.

Akcija traje do subote, 27. veljače.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI