Bivši Školski odbor Gimnazije smatra kako nije napravio niti jedan zakonski prekršaj

Pavle Bucić, ravnatelj Gimnazije
(FOTO: Vjeran Blašković)

20.02.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 8346

U redakciju smo dobili dopis bivšeg Školskog odbora Gimnazije u Požegi u kojem tvrde da nisu zanemarili rješenje za udaljavanje s posla ravnatelja Pavla Bucića.

"Nakon inspekcijskog nadzora 3. i 17. rujna prošle godine, inspektor je donio prvostupanjsko rješenje 18. rujna uvažavajući dvojbu Školskog odbora o vremenu kada treba nastupiti udaljavanje ravnatelja s posla, zbog čega su zatražili mišljenje od Ministarstva znanosti i sporta.

Školski odbor je postupio u skladu s predviđenim pravnim lijekom iz prvostupanjskog rješenja (o čemu svjedoči i tvrdnja iz drugostupanjskog rješenja "Žalba je dopuštena, pravodobna i izjavljena od ovlaštene osobe").


Odbor je uz suglasnost Županije, dao pristanak za odustajanje od kaznenog progona ravnatelja. Dobili smo rješenje od Općinskog suda o prekidu kaznenoga postupka protiv ravnatelja s obrazloženjem kako će do njegove obustave doći u trenutku ispunjenja uvjeta koje ravnatelj mora izvršiti.


Nakon zaprimljenog rješenja o odbijanju žalbe, Školski se odbor sastao u roku od osam dana, no u međuvremenu je stiglo Rješenje o obustavi postupka protiv ravnatelja te školski odbor nije imao zakonsku osnovu postupiti po rješenju", piše u dopisu kojega smo primili.

Na navode iz dopisao osvrnuo se i profesor na Gimnaziji Požega, Danijel Zubčević

- Upitno je zasto Školski odbor, nakon obustave kaznenog postupka, nije Bucića razriješio temeljem članka 44. Zakona o ustanovama, jer je Bucić prije obustave kaznenog postupka morao potpisati Izjavu s priznanjem da je temeljem krivotvorenih putnih naloga otuđio iznos od oko 17000,00 kn. Osobno sam vidio navedenu Izjavu, jer mi je ODO u Pozegi omogućilo uvid u spis. Još jednom treba naglasiti da je Bucić otuđio novac s racuna škole koji se puni iz Županije, MZOS-a i donacijama učenika. O zakonitosti rada Školskog odbora Gimnazije odlučit će ODO u Požegi, a možda i Općinski sud u Požegi - rekao je Žubčević.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI