Seljaci poručuju: ¨Stručnjake koji znaju teoriju, ali ne i praksu, nemojte nam slati!¨

Dragutin Dukić, predsjednik Koordinacije seljačkih udruga Slavonije i Baranje
(FOTO: Lidija Galić)

18.01.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 11662

Predstavnici seljačkih udruga iz pet slavonskih županije okupili su se danas na punktu u Ferovcu kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo prijedlogom po kojem ministar poljoprivrede nije iz Slavonije. Smatraju da bi ministrica trebala biti Ružica Vukovac.







- Slavonija i Baranja čine 82 posto poljoprivrednih površina i poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj. I predsjednica je izjavila da dio Ministarstva poljoprivrede treba iseliti u Slavoniju i Baranju. Po tim naznakama ministar mora biti iz Slavonije i Baranje. Dosta nam je eksperimenata jer u zadnjih 20 godina nijedan ministar nije bio iz proizvodnje zbog čega su Slavonija i hrvatska poljoprivreda na koljenima - rekao je u ime seljaka Dragutin Dukić, predsjednik Koordinacije seljačkih udruga Slavonije i Baranje.


- Gospodine Petrov, Oreškoviću i Karamarko, stručnjake koji znaju teoriju, ali ne i praksu nemojte nam slati - poručio je Dukić te dodao da će, bude li potrebno, organizirati masovne prosvjede.

Za Ružicu Vukovac kažu da je osoba iz proizvodnog sektora te zna koji su problemi hrvatskog seljaka.

- Do sada se išlo na ruku krupnom kapitalu i vjerujem da će podržati malo i srednje obiteljsko gospodarstvo.

Najveći problem hrvatskih poljoprivrednika je Zakon o poljoprivrednom zemljištu, smatra Josip Brođanac iz Virovitičko-podravske županije.

- Mala gospodarstva pogađa Zakon o poljoprivrednom zemljištu jer je pisan za "velike igrače". Zapostavljeni su OPG-ovi i to je promašaj jer ne možemo dobiti zemlju po tom novom zakonu. Nadamo s eda će nova Vlada to promijeniti - rekao je.






Ako Vukovac ne bude izabrana za ministricu  seljaci kažu da su spremni poduzeti sve, a o čemu se konkretno radi, kažu, pokazat će vrijeme.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI