Definitivno je: DVD povlači odluku o izbacivanju vatrogasaca JVP-a; Petrović: Do ovog nije trebalo doći!

Šimun Miletić i Željko Petrović
(FOTO: Lidija Galić)

13.01.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 10613

Samo dva dana nakon što su 15-orica vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Požega izbačeni iz DVD-a Požega, došlo je do preokreta.

Tumačenje sporne odluke zatraženo je i u Zagrebu, a za sutra u 18 sati sazvana je izvanredna sjednica Upravnog odbora DVD-a Požega.

- Da, imat ćemo sjednicu. S obzirom na razgovor i konzultacije u Zagrebu oni će pojasniti normativne akte i donijeti neke nove. Što će to biti, ne znamo. Naša odluka je definitivna. Povlačimo rješenje - rekao nam je Miletić.


U cijelu se priču uključila i Vatrogasna zajednica Požeško-slavonske županije te Hrvatska vatrogasna zajednica.


- Tražio sam pojašnjenje iz Zagreba jer su opći akti u tom dijelu nedorečeni. Ima još takvih slučajeva i iz Hrvatske vatrogasne zajednice su nas zamolili da mi budemo ti koji će pokrenuti izmjene - kaže Željko Petrović, zapovjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije.

Smatra da do ovoga nije trebalo doći.
- Vjerujem da će se u konačnici ipak dozvoliti djelatnicima Javnih vatrogasnih postrojbi da sudjeluju u radu DVD-a što bi bilo i normalno jer to su stručni i osposobljeni ljudi. Rekao sam odmah da do toga nije trebalo doći. Trebali su se konzultirati. Malo su brzali i došlo je do nepotrebnih sukoba i povreda - kaže dalje Petrović.

Ne zna hoće li se izbačeni vatrogasci doista i vratiti u DVD Požega, no smatra da stavljanjem odluke izvan snage njihov povratak ide automatizmom.

Hoće li izbačeni vatrogasci zatražiti nečiju odgovornost, ne zna se.

Na upit smatra li da za ovakav postupak netko treba odgovarati Petrović nije konkretno odgovorio, ali je još jednom ponovio da do svega ipak nije trebalo doći.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI