Veliko priznanje Požežanki: Prva Hrvatica na međunarodnom natjecanju u powerliftingu

Milijana de Mori
(FOTO: Iz privatne kolekcije M. de Mori)

07.01.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 6530

"Uzbuđena sam i velika mi je čast što ću biti prva žena koja će Hrvatsku predstaviti na međunarodnom powerlifting natjecanju. Sada sam u Londonu sa suprugom Markom, boksačem koji ima najveću borbu u životu protiv Davida Hayea, ali  moj trening se normalno nastavlja. Pratim program i svoju rutinu", rekla je Požežanka Milijana de Mori, članica Powerlifting kluba "Maksimum" iz Pitomače koja će predstavljati Hrvatsku na IPF Europskom prvenstvu u powerliftingu.

Natjecanje se održava od 5. do 12. ožujka 2016. u estonijskom gradu Tartu. Milijana nastupa u kategoriji do 57 kilograma u kojoj je prijavljeno sveukupno 17 natjecatelja.

- Konkurencija na europskoj razini je nevjerojatno jaka. U mojoj kategoriji, do 57 kilograma za sada je prijavljeno 17 cura, a broj će se možda i povećati. Predsjednik i glavni trener mog kluba "Maksimum" iz Pitomače Luka Kovač sve je poduzeo i organizirao kako bi omogućio moj odlazak na natjecanje – dodala je Milijana.





Milijana je na državnom prvenstvu u powerliftingu u Vukovaru, održanom u studenom prošle godine postala apsolutna državna prvakinja. Njeni dosadašnji najbolji rezultati su 122,5 kilograma u čunju, 75 kilograma u bench pressu i 140 kilograma u mrtvom dizanju. Kaže će biti zadovoljna ako ponovi te rezultate, a još zadovoljnija ako podigne 2.5 ili 5 kilograma više u svakoj od tri navedene discipline. Sretno!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI