Tisuće lampica Perlaskovih: Radimo uglavnom sami, a pomažu nam susjed i sin Tomica

Dean i Ankica Perlaska iz Gradca
(FOTO: Anđelko Banović)

09.12.2015. | V.Milković/L.Galić
Pregleda: 11314

Tisuće lampica, ukrasa i štalice krase okućnicu obitelji Perlaska iz Gradca. Ukrašavaju je posljednjih pet-šest godina, a broj lampica više ni sami ne znaju.







Obitelj Perlaska, Ankica i Dean, veći dio života proveli su u Švicarskoj, u Luzernu, imaju četvero djece, a posljednjih godina dosta vremena provode u Gradcu.
– Malo smo tu, a malo tamo. Dođemo obično u studenom i krenemo s uređivanjem. Radimo uglavnom sami, a pomažu nam susjed i sin Tomica. Evo, recimo, muž i susjed su napravili konstrukciju za jaslice, a ja i Mira Peić smo napravile likove. U našu smo odjeću stavile slamu i sve je bilo gotovo za jedan dan. Sve to radim za svoj gušt – rekla je Ankica Perlaska.
Okućnica obitelji Perlaska proteže se na 1900 četvornih metara, a ukrašavaju kuću i dio okućnice do ulice. Lampice su sve jednobojne. Samo je bor okićen šareno.







– Lampicama ukrašavamo kuću, garažu i drveće koje postoji na okućnici. Imamo ovdje i snjegoviće, sobove i Djeda Mraza s kolima. U Švicarskoj se kuće puno više ukrašavaju nego ovdje pa kad vidim nešto što mi je lijepo, kupim i donesem ovamo. Nakon Božića u Švicarskoj budu velika sniženja, i do 70 posto pa ih kupim za sljedeću godinu – rekla je na kraju gospođa Ankica.
Okućnica Perlaskovih iz Gradca svijetlit će sve do sv.Tri kralja.








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI