Gradonačelnica Pleternice: ¨Projekti su sada teški 350 milijuna kuna, počinje izgradnja aglomeracije¨

Dobitnici nagrada Grada Pleternice
(FOTO: Vesna Milković)

07.12.2015. | Vesna Milković
Pregleda: 9094

"Grad Pleternica svake godine priprema sve više projekata i na našem popisu više nisu u vrijednosti 300 milijuna kuna, nego se radi o 350 milijuna kuna" – rekla je ovo gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić na svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u povodu Dana grada i blagdana sv. Nikole, njegova zaštitnika.

Protekla godina, istaknula je gradonačelnica, bila je iznimno teška kako općenito u gospodarstvu tako i u proračunskom smislu zbog novih zakonskih odredbi Vlade RH.



- Usprkos tome ona je Pleterničanima donijela obnovljene prometnice u samom gradu vrijedne preko 25 milijuna kuna, a ukupne investicije na razini godine iznose oko 35 milijuna kuna. Mi smo uspjeli svojim znanjem, upornošću, entuzijazmom i iskustvom priskrbiti bespovratna sredstva da bismo mogli obnoviti zgradu gradske kuće, bivšu zgradu vrtića koju prenamjenjujemo u centar za udruge, a isto tako pripremat ćemo velike projekte koje želimo kandidirati prema EU fondovima – dodala je gradonačelnica.


Ono što je izvjesno da će se raditi u sljedećoj godini, kazala je Jozić, je obnova zgrada osam mjesnih domova u naseljima na pleterničkom području za što su osigurana bespovratna sredstva u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Isto tako, u obnovu idu školske zgrade u Kuzmici i Sesvetama kao i brana na Orljavi.




- Već šest godina intenzivno pripremamo projekt aglomeracije, odnosno sustav odvodnje u našim naseljima ukupne vrijednosti 146 milijuna kuna i sada se nalazimo pred raspisivanjem natječaja za izvođača radova. Oni bi trebali početi polovinom 2016. godine i sve do 2018. godine pleterničko područje će biti veliko radilište jer je riječ o 41 kilometar dugom sustavu odvodnje – najavila je gradonačelnica.

Pohvale za sve što se radi u Pleternici gradonačelnici su uputili i župan Alojz Tomašević te saborski zastupnik Franjo Lucić koji su pritom istaknuli kako, nažalost, u tim aktivnostima Grad ne nailazi na potporu mjerodavnih ministarstava. Inače, svečanoj sjednici Gradskog vijeća prisustvovao je veliki broj gradonačelnika i načelnika gradova i općina naše županije, ali i iz drugih krajeva Hrvatske. Za glazbeni dio programa pobrinula se Glazbena škola Požega.





Priznanja u povodu Dana grada ovaj puta dobili su: NK"Slavija", NK"Hrvatski dragovoljac" iz Brodskog Drenovca, Županijski lovački savez, DVD Sulkovci, OPG Jagodić iz Frkljevaca, Udruga "Tomo Perić" iz Buka, studentica Učiteljskog fakulteta Valentina Protić i boksač Mihael Jugović.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI