Šolić: Proračun je socijalan i razvojni; Čolak: To je samo plan dobrih želja

Ivan Čolak (SDP)
(FOTO: Lidija Galić)

04.12.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 7458

Proračun Grada Požege za 2016. godinu planiran je u iznosu od 121 milijun kuna. Povećanje predloženog proračuna rezultat je planiranog zaduženja u iznosu od 29 milijuna i planiranih pomoći iz EU sredstava.

Projekcija proračuna za 2017. godinu planirana je u iznosu od 125,3 milijuna kuna, a za 2018. 121 milijun kuna. U 2017. godini je planirano daljnje povlačenje sredstava iz kreditnog zaduženja u iznosu od šest milijuna kuna te značajne pomoći iz EU fondova - przentirao je na sjednici Gradskog vijeća Požege proračun za 2016. godinu dogradonačelnik Mario Pilon.




Ističe kako su prihodi poslovanja za iduću godinu planirani u iznosu od 89,7 milijuna kuna dok su primici od financijske imovine i zaduženja planirani s 29 milijuna kuna.


- Rashodi poslovanja planirani su u iznosu od 63 milijuna kuna od čega su rashodi za zaposlene 20,4 milijuna kuna - dodao je, između ostalog, Pilon.

- Što je najbitnije ovaj je proračun socijalan i ustvari razvojan. Vidljivo je da se vodilo računa o svim subjektima i najugroženijim, socijalnim kategorijama - rekao je Ante Šolić u ime kluba vijećnika HDZ-a.



S ovim se nije složio Ivan Čolak (SDP).

- To je samo plan dobrih želja i mislim da se on realizirati neće. Ono što me muči jest da je vrlo malo povećanje u poticanju gospodarstva i poljoprivrede što je već godinama na istoj razini. Nećemo podržati takav proračun - rekao je Čolak.

Mirjana Novaković (HSU) podsjetila je na proračun iz 2013. godine za koji se s iznosom od 112 milijuna kuna pokazalo, kako tvrdi, da je bio proračun želja.



Danijel Božić (nezavisni vijećnik) proračun je prihvatio, a kao razloge za to navodi što su ispoštovani njegovi prijedlozi da se asfaltiraju dvije ulice u njegovom mjesnom odboru Praulje te napravi dio kanalizacije u jednoj od njih.

- Proračun je svjetla točka ove politike - zaključio je Božić.







- Vjerujem da svatko tko voli ovaj grad će dignuti ruku za proračun - poručio je na kraju gradonačelnik Vedran Neferović.

Proračun za 2016. je usvojen sa 12 glasova ZA i šest protiv. Protiv su glasovali SDP-ovi vijećnici i Tamara Puač.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI