Fantomska voda: ¨Ili nestaje ili curi pa jako brzo isparava. To je nemoguće!¨

Adam Brblić
(FOTO: Tomislav Milanović)

01.12.2015. | Tomislav Milanović
Pregleda: 8512

"Bio sam u Tekiji kako bih reklamirao račun za vodu. Naišao sam na ogroman red jer očito nisam jedini koji je šokiran njegovim iznosom – rekao nam je Adam Brblić koji živi u Ulici Kneza Mislava u Požegi. Naime, Adam je morao platiti račun za vodu u iznosu od 1.963 kune za razdoblje od početka svibnja do kraja listopada 2015. godine s objašnjenjem da je potrošio 196 kubika vode u tom razdoblju. To je, kaže, nemoguće. Odlučio je s nama podijeliti svoju priču.

- Imao sam mjesečnu pretplatu od 142 kune što je umanjilo iznos za 700 kuna. To je gotovo 200 tisuća litara vode koje ja teoretski stvarno nisam mogao potrošiti. Pitao sam gospodu u Tekiji za objašnjenje, ali oni su mi jednostavno rekli da je sat toliko očitao i to je bilo to. Živim sam i to je nemoguće. Pa sve i da voda curi negdje iz cijevi imao bi poplavu u dvorištu – ogorčeno nam je rekao Adam.







Za primjer smo uslikali brojilo na kojem se jasno vidi 323 kubika, a na kraju listopada pisalo je 319. Račun je jasan, to je četiri kubika u mjesec dana, u novom obračunskom razdoblju. Po računu iz polugodišnjeg razdoblja Adam je trošio 32.6 kubika mjesečno.

- Želim znati kako je to moguće. Gdje je mogla proći ta fantomska voda. Ako 30 tisuća litara vode izađe u mjesec dana mislim da bih ja to morao primijetiti. Da je po obračunu ispalo 15 ili 20 kubika mjesečno, ne bih reagirao, ali ovo nema smisla. Nisam stručan po tom pitanju, no tolika je potrošnja nemoguća - smatra.





Dodaje da je čuo iz neslužbenih izvora da velika količina zraka ulazi u vodu pa su zato obračunske količine vode ogromne. U ljetnom razdoblju zalijeva dvorište tako da je normalno da je račun veći nego za prošlih pola godine, ali ne u ovolikoj mjeri. Platio je račun kako ne bi imao problema sa zakonom, ali nije mu stvarno nije jasna situacija u kojoj se našao.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI