Njih šest živi s 2.500 kuna mjesečno: ¨Djeci bi dobro došle cipele, a voljeli bi imati i računalo¨

Željka Matišić sa svekrvom i dvoje djece
(FOTO: Vjeran Blašković)

29.10.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 20682

Željka Matišić sa suprugom Damirom, troje djece i svekrvom živi u maloj kući u Podgorju, potpapučkom selu između Kaptola i Vetova. Prije 11 godina doselili su se iz okolice Đurđenovca,suprug je radio u DIK-u Đurđenovac, ali rodom je iz Podgorja pa su se nakon gubitka zaposlenja preselili u kuću u kojoj i danas žive. Nitko od njih u kućanstvu ne radi.

- Više nikoga tamo nisam imala, prodali smo moju kuću tamo i kupili ovu. Ne radimo niti suprug niti ja, a prošle godine smanjili su nam socijalnu pomoć. Primali smo 2.100 kuna, a sada primamo 117 kuna mjesečno. Pored toga imamo 1.390 kuna dječjeg doplatka, a svekrva prima mirovinu od 1.800 kuna - priča nam o teškoj situaciji u kojoj su se našli Željka Matišić.







- Dogodio nam se i propust, ne znam kako. Nisu imali zabilježeno da s nama u kućanstvu živi i Damirova majka koja prima mirovinu pa su mu odredili i kaznu da mora vratiti 60.000 kuna. Trebao je vraćati 600 kuna mjesečno, ali nemamo za to, tako da to sad ne vraćamo - priča nam Željka.

Sva djeca su im školarci, djevojčice idu u 5. i 6. razred, a sin je prvašić.
- Nekako smo se snašli za knjige. Pola je platila socijalna služba, a pola mi. Struju i režije nam pomogne platiti svekrva, ali njoj od mirovine ostane 1.000 kuna kada plati kredit - govori Željka i pojašnjava da su s tim kreditom, koji izlazi 2019. godine, kupili materijal za proširenje kućice i nove prozore kako im ne bi puhalo.





- Ma puše nam i kroz ciglu, pogledajte da nije ožbukano. Najviše nam treba pomoć oko toga, želimo ožbukati kuću, ali nemamo s čim. Treba nam i šporet na drva, elementi u kuhinji, ormari za odjeću, djeca nemaju računalo, a voljeli bi ga imati.

- Dobro bi im došle i zimske jakne, cipele za dječaka broj 30, a za mlađu kćer broj 30, 31 i za stariju kćer 34 - ispričala nam je Željka Matešić.

Ako imate volje, želje i mogućnosti pomoći ovoj obitelji, najbolje je da se javite Željki i Damiru na tel. 095 8077 528.








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI