Slavonska jela u restoranima: ¨Potičemo tradicionalnu gastronomiju i namirnice¨

Maja Jakobović, direktorica Turističke zajednice Požeško-slavonske županije
(FOTO: Lidija Galić)

02.10.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 17658

Osam restorana s područja naše županije od sada je označeno tablama "Okusi hrvatske tradicije". To znači da se u njima poslužuju tradicionalna jela ovog podneblja, spremljena po tradicionalnoj recepturi  i to najmanje dva na svakodnevnom jelovniku te vina i rakije s ovog područja. Na našem području projekt se provodi pod nazivom "Okusi zlatne Slavonije.






- Treća smo županija u Hrvatskoj koja je implementirala ovaj projekt. Ugostitelji time potiču tradicionalnu gastronomiju i korištenje tradicionalnih namirnica. Nadamo se da će ona postati prevladavajući dio onog što naši žitelji ovdje konzumiraju, a vjerujemo da će i agencije prepoznati ovaj kraj kao dobru gastro-enološku destinaciju - rekla je Maja Jakobović, direktorica Turističke zajednice Požeško-slavonske županije.






- Ugostitelji dobivaju na svojim objektima tablu "Okusi hrvatske tradicije", tiskane jelovnike, trominutne i desetminutne emisije o svakom objektu koje će se prikazivati na osam regionalnih televizija te dodatnu brošuru o objektima koje ćemo poslati svim agencijama. Rezultati ovog projekta trebali bi biti vidljivi do kraja 2016. godine. Ključni igrači u projektu su kuhari i konobari koji će gostima ponuditi i poslužiti ova jela - pojasnila je Jakobović.





Tablu "Okusi hrvatske tradicije" od sada nosi i restoran "Zlatni lug" u Emovcima.

- Imamo već na svom jelovniku tradicionalna jela, ali na ovaj ćemo način tu ponudu dodatno prezentirati gostima. Interes je do sada dosta dobar, ali potrebno je više ga potencirati jer gosti su navikli na već uobičajena jela - rekao nam je Leo Pandžić iz restorana "Zlatni lug".





Recepte za jela, dodaje, dobivaju od Gradskog muzeja Požega, no smatra da svaki kuhar njima dodaje svoj vlastiti štih.

Projekt "Okusi hrvatske tradicije" nastao je suradnjom Županije i županijske Turističke zajednice uz potporu Hrvatske turističke zajednice.















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI