Vidovčani potopljeni u Kutjevu, Veličani svladali Mihaljevce, a Trenkovčani idu po naslov

NK Dinamo Vidovci - NK Croatia Mihaljevci
(FOTO: Josip Marković)

27.09.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 8010

Peto kolo 1. Županijske nogometne lige donijelo je neke zanimljive rezultate, ali ne i promjenu na vrhu tablice. Unatoč porazu u Velikoj, mihaljevačka Croatia je i dalje prva.

Papuk - Croatia 1:0

- Odlična utakmica za nas, Croatia je čak i dobro prošla. Mogli smo dati i više golova, ali svejedno možemo biti zadovoljni jer pobjeda nam je trebala. Od Croatije sam ipak više očekivao budući da su vodeća momčad na ljestvici - rekao nam je Draženko Kljajić, trener Papuka iz Velike nakon današnjeg susreta. Papuk je pobijedio na svom terenu s 1:0, a jedini pogodak postigao je Josip Zvekić iz jedanaesterca.


- Mi smo svoje šanse u prvom poluvremenu promašili, a imali smo tri mrtve prilike. Oni su dali gol iz penala i to je to - komentirao je Željko Mitrović, trener Croatije.


Slaven - Mladost 1:1

Neriješeno je završio dvoboj u Gradcu gdje su se sastali Slaven i Mladost iz Pavlovaca. Domaćini su poveli pogotkom Josipa Tokića u prvom poluvremenu, a gosti su izjednačili početkom drugog poluvremena pogotkom Andrije Lucovića.

- Bila je to tvrda prvenstvena utakmica, dobra s obje strane. Igra je bila čvrsta, mi smo bili malo bolja ekipa, ali ni gosti nisu bili loši, tako da je neriješeno na kraju najrealnije - rekao nam je Mijo Jozić, igrač Slavena.

S njim se složio Krešo Miškulin, trener Mladosti, izrazivši zadovoljstvo što je njegova momčad uzela bod u Gradcu.

Kutjevo - Dinamo 4:1

Prošlosezonski prvak nije dobro započeo ovu sezonu. Nakon današnjeg teškog poraza u Kutjevu s 4:1, Dinamo iz Vidovaca je pao na dno tablice. Golove za Kutjevo postigli su Jurica Kljajić, Vinko Kljajić, Andrej Egner i Ante Budimir (iz jedanaesterca), a jedini počasni gol na kraju za goste postigao je Luka Mandić.

- Bili smo puno bolji od protivnika, više smo željeli pobjedu. Vodili smo 3:0 na poluvremenu, a u nastavku smo povećali prednost na 4:0. Oni su uspjeli onda smanjiti na 4:1. Na kraju su nam čestitali jer smo zasluženo pobijedili. Sve je bilo fer i korektno - rekao nam je Stipo Martinović, trener Kutjeva.

- Nemam što reći. Loše smo ušli, napravili smo par poluprilika, ali onda je Kutjevo zabilo eurogol i sve je nekako krenulo nizbrdo. Igrači su možda malo uspavani jer smo prošle sezone osvojili prvo mjesto pa sad misle "lako ćemo", a znate da se tako ne može ništa napraviti. Nema više slabih protivnika, sve ekipe treniraju i rade i mi moramo nešto učiniti. Ova ekipa je dobra, imamo igru do 16 metara, ali završnica nedostaje i na tome trebamo raditi. Kutjevo je zasluženo pobijedilo, nadigrali su nas i ja im čestitam - komentirao je Krešo Poleti, trener Dinama iz Vidovaca.

Sloga - BSK Buk 2:1

Trenkovačka Sloga će ove sezone pokušati osvojiti naslov prvaka. To nam je danas potvrdio trener Bernard Raguž.

- Idemo na prvo mjesto i tu nema priče. Mi smo sad jedina neporažena momčad ove sezone i mislim da realno možemo pucati visoko. Danas smo odigrali pravu prvenstvenu utakmicu. Imali smo malih hendikepa radi ozljeda i gost je bio dobar, ali za taj jedan gol smo bili bolji - rekao nam je Bernard Raguž, trener Sloge koja je danas na svom terenu pobijedila goste iz Buka rezultatom 2:1. Tomislav Tvrdy je postigao vodeći gol za Buk, izjednačio je Bruno Golić, a Ivan Matanović je postigao pogodak za Sloginu pobjedu.

Kaptol - Jakšić 2:2

Zanimljivo je bilo u Kaptolu gdje su gosti iz Jakšića poveli s 2:0 u prvom poluvremenu, ali se domaćini u nastavku utakmice vraćaju u igru, smanjuju rezultat i pred sam kraj izjednačuju na 2:2. Strijelci za Kaptol su Valentin Pranjić i Ivan Petraš, a oba pogotka za Jakšić postigao je Tiho Filipović.

- Mislim da je rezultat na kraju realan. Izjednačeno je najpravednije jer oni su bili bolji u prvom poluvremenu, a mi smo bili bolji u drugom i zasluženo smo izjednačili - rekao nam je Krunoslav Pranjić, trener Kaptola.

- Na poluvremenu smo vodili 2:0 i imali smo potpunu kontrolu na terenu. U nastavku utakmice nismo bili tako dobri, ali možemo žaliti za pobjedom jer smo golove primili iz sumnjivog penala i slobodnog udarca u posljednjoj minuti. Sudac nije imao ujednačen kriterij, ali nije bio presudan za ishod susreta - komentirao je Dino Gurdon, trener Jakšića.

Tim osvježenje - Požega 0:0

Susret Tim osvježenja i Požege odigran je još u petak na stadionu u Kuzmici bez pogodaka.

Tablica 1. ŽNL - 5. kolo

1. CROATIA (Mihaljevci).........12 (9:4)
2. SLOGA (Trenkovo).............11 (6:2)
3. KUTJEVO.......................9 (8:5)
4. MLADOST (Pavlovci)............8 (10:6)
5. TIM OSVJEŽENJE (Kuzmica)......7 (10:8)
6. BSK BUK.......................7 (7:7)
7. PAPUK (Velika)................6 (8:8)
8. JAKŠIĆ........................6 (8:11)
9. POŽEGA........................5 (5:8)
10. SLAVEN (Gradac)..............5 (4:7)
11. KAPTOL.......................2 (6:10)
12. DINAMO (Vidovci).............2 (3:8)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI