Na terenu će biti 150 pirotehničara: ¨Seljaci bi u svoje njive mogli već krajem godine¨

Potpisan je ugovor o razminiranju poljoprivrednog zemljišta
(FOTO: Lidija Galić)

22.09.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 7937

Za desetak dana krenut će razminiranje poljoprivrednog zemljišta u našoj županiji. Riječ je o 22 milijuna kuna vrijednom projektu, a ugovor o radovima su danas potpisali direktor centra za razminiranje Dražen Jakopec, župan Alojz Tomašević i Miljenko Piršić, suvlasnik izvođača radova, tvrtke Mina plus d.o.o.






- Riječ je o 370 hektara poljoprivrednog zemljišta izuzetno važnog za razvoj naše županije. Važno je napomenuti da su ovo 100-postotna sredstva iz EU fondova. Ako jesen ostane ovakva seljaci bi u svoje njive mogli već krajem godine - rekao je tom prigodom župan Alojz Tomašević. Zahvalio je Vladi RH te Ministarstvu poljoprivrede i Agenciji za plaćanje preko koje će, kaže,  privući 50 posto sredstava za plaćanje poslova.






- S ovim projektom dostižemo planirani cilj, a  to je preko 20 posto rasterećenja minski sumnjivog prostora u Požeško-slavonskoj županiji. Počeli smo s 30 četvornih kilometara minski sumnjivog prostora. Riješili smo do sada Brestovac, Veliku i nadam se da ćemo paralelno s ovim riješiti značajan dio u Lipiku te da bi Požeško-slavonska županija od mina trebala biti čista najkasnije u 2017. godini. Ako gledamo godišnja sredstva koja je država do sada izdvajala za razminiranje, ovom operacijom dvije godine skraćujemo razminiranje u RH - kaže Dražen Jakopec, direktor HCR-a.

U razminiranju će uz nositelja, tvrtku Mina plus d.o.o. sudjelovati još 17 kooperantskih tvrtki među kojima su i požeške.





U jednom će se danu tako na terenu naći čak 150 pirotehničara koji će tijekom provođenja operacije, boraviti u našoj županiji, što je, ističe Jakopec, dodatni benefit za ovaj kraj.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI