Goranka se bori za centar za autizam, a sada je oboljela od raka: ¨Neću mu dopustiti da pobijedi¨

Nikola i Goranka
(FOTO: Iz. priv. kolekcije Goranke B.)

20.09.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 8299

Goranka Bojčić Romić iz Lipika majka je Nikole, djeteta s autizmom, koja je već više od dvije godine aktivno uključena u rad udruge Sunce iz Nove Gradiške. Udruga vodi Odjel za djecu s autizmom, jedini takav na području istočno od Zagreba za autističnu djecu školskog uzrasta.

Goga, kako ju od milja zovu prijatelji, pokrenula je akciju sakupljanja sredstava za uređenje i opremanje sobe za senzornu integraciju koja bi uvelike doprinijela terapiji ne samo polaznika Odjela već i sve djece s poteškoćama u razvoju. U svom humanitarnom radu i angažmanu oko poboljšanja uvjeta terapije za djecu s autizmom zasad ju je prekinula bolest. Goranki je dijagnosticiran karcinom grlića maternice koji se proširio na dio rodnice te povećani limfni čvorovi.


Goranka i Nikola sasvim lijevo


- Drugi tjedan sam na kemoterapiji i zračenju u Zagrebu. Iscrpljuje me to, smršavila sam, ali se ne dam. Pozitivna sam i znam da ću pobijediti rak, s pozitivom u glasu priča nam Goga. Zasad mi je najveći problem pronalazak adekvatnog smještaja u neposrednoj blizini bolnice jer mi je prevaljivanje svake malo veće udaljenosti napor a i kako bi mogla doći moja majka da se brine i kuha mi. Muž je zauzet svakodnevnom vožnjom sina Nikole iz Lipika u Novu Gradišku u Odjel za djecu s autizmom.


Goga je do jučer pomagala drugima, zaposlena je kao medicinska sestra u pakračkoj bolnici, no sad ona treba pomoć i tu su se uključili mnogi. Prijatelji Ana Filipović - Loli Art Home Made i Miro Margetić - Bloodline Tattoo studio Novska pokrenuli su akciju i otvorili Facebook stranicu Jedna mladost, jedan svijet nade. Zajedno za Gogu.

Loli Art Home Made će izrađivati anđele pozitive koji se prodaju po cijeni od 30 kuna, a od svake tetovaže Tattoo studio će odvajati dio novca za pomoć Goranki. Uključila se i udruga Hrvatsko - ukrajinskog prijateljstva te ŽPS KPD Sloga Pakrac. Organizirat će se štandovi, koncerti i drugo. Sav prikupljeni novac ide na Gorankin račun i bit će potrošen u svrhu liječenja i pokrivanja njezinih životnih troškova. Koliko god joj je trenutno teško, ne odustaje i od skupljanja novca za opremanje senzorne sobe.

- Jučer mi se javila jedna žena i rekla da je uplatila novac za udrugu. Nisam ja nikakav posebni heroj, ne želim da se ova moja priča predstavlja tako. Ja sam majka koja želi svom djetetu i drugoj djeci s takvim problemima najbolje, zato aktivno sudjelujem u radu udruge. Planiram i to u budućnosti jer krajnji je cilj otvaranje stambene zgrade za odrasle s autizmom. Imam još previše toga za napraviti da dopustim da me rak pobijedi - rekla je Goranka.

I vi možete pomoći ovoj hrabroj majci u njenoj dvostrukoj borbi na broj računa:
Goranka Bojčić Romić
IBAN HR5524020063208029210
Erste banka



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI