Film na Papuku: ¨Ljudi su dolazili pješice, pola sata su hodali kroz šumu. Vjerujem da su uživali¨

29.08.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 9139

Gotovo godinu dana sniman je film o Parku prirode Papuk koji je sinoć prikazan na veličkom Starom gradu. Ideja je nastala u prigodi 15. obljetnice postojanja Javne ustanove Park prirode Papuk. Produkciju filma je radila ekipa Poljoprivredne televizije, glazbu je napisao Veljko Valentin Škorvaga, a u realizaciji filma su sudjelovali i sami djelatnici Parka prirode Papuk koji su prikupljali podatke i usmjeravali radnju filma.






- Tijekom 15 godina puno je toga istraženo i otkriveno i ta bogata geologija i biologija te kulturno-povijesna baština su bili povod da Papuku poklonimo film. Za nas je to velik događaj i htjeli smo ga javnosti prikazati na jedan drukčiji način. Odlučili smo da to bude u Velikoj, ali ne u našim prostorijama, već na veličkom Starom gradu. Manifestaciju smo nazvali Ljeto pod zvijezdama i doista je prekrasna ljetna noć pa je projekcija filma doživjela svoj puni sjaj – rekla nam je Kristina Kožić, ravnateljica Parka prirode Papuk.




Najavila je ujedno nove projekte na Papuku gdje će u funkciju staviti i neke druge lokacije.

- Jedini smo Geopark u Hrvatskoj i želja nam je napraviti Geofestival. Održavat će se na neobičnim lokacijama, a ovo je bio pilot projekt. Nismo očekivali ovako puno ljudi, dolazili su pješice iz Velike, pola sata su hodali kroz šumu i to ih nije spriječilo da dođu. Vjerujem da su uživali – dodala je.



Pogledajte fotogaleriju projekcije filma na veličkom Starom gradu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI