Zapuštena parcela puna ambrozije: ¨Kašljem, imam glavobolje i nisam jedini¨

Polje ambrozije u Pleternici
(FOTO: Klementina Malčić)

19.08.2015. | Klementina Malčić
Pregleda: 9633

"Ovo je zemljište u privatnom vlasništvu i koliko mi znamo dano je u najam ljudima iz Buka. Meðutim, zbog neodržavanja zemljišta mi imamo strašne probleme. To je zemljište od oko dva jutra. Po našim saznanjima, tu je zasijana soja, ali soji ni traga. To je zapravo polje od dva jutra ambrozije koja će se kad zagrije početi prašiti, a o posljedicama me strah i razmišljati. Nakon što ambrozija odbaci svoje sjeme, ono je u mogućnosti proširiti se i do pet kilometara", požalili su nam se stanari Ulice Eugena Podupskog iz Pleternice.






Kažu da su kontaktirali Grad Pleternicu gdje su im rekli da ne mogu ništa napraviti jer ne smiju ljudima ulaziti na privatni posjed.


- Ako Grad Pleternica ništa ne može poduzeti, tko može? - pitaju.





- Prozor spavaće sobe mi je u blizini tog pakla, kako mislite da spavam? Danas je još dobro jer je malo zahladilo, ali što će biti kad opet ugrije? Kašljem, imam glavobolje i nisam jedini iz susjedstva s tim  problemima. Po mojim saznanjima, vlasnici tog zemljišta su nekolio puta obavješteni da ga dovedu u red, međutim ništa - ogorčeni su stanovnici ulice Eugena Podubskog.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI