Dolazi zatopljenje, bit će još i vrućina, ali s prodorima hladnoga zraka sa sjevera

Kišni oblaci uskoro prolaze
(FOTO: SS/Yr.no)

31.07.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 8676

Osjetno hladnije vrijeme proteklih dana podsjetilo je mnoge na prošlo ljeto kada se klimatski uređaji gotovo da i nisu palili. Kiša koja trenutno pada dobro će doći ratarskim kulturama, ali previše kiše u kolovozu ne bi bilo dobro za vinogradare.

- U subotu navečer završava ovakvo vrijeme i temperatura se lagano diže prema 28 stupnjeva. Neće se to dogoditi brzo i naglo, ali će temperature idući tjedan opet biti oko 30 stupnjeva i više - rekao nam je prognostičar iz Kutjeva Vlado Baričević.

Kaže kako dugoročne prognoze govore o toplom kolovozu, rujnu i listopadu, ali i da će se stalno događati povremeni prodori hladnog i vlažnog zraka, baš poput fronte koja je nad nama zadnjih dana.


- Na sjeveru Europe, u Skandinaviji, je dosta hladno, a mi smo ljeti pod utjecajem vremenskih prilika koje nam dolaze iz Afrike te Genovske ciklone. Tako da će se prodori hladnoga zraka sa sjevera događati povremeno i dalje,  rekao je Baričević.


- Bit će toplo, a bit će i kiše, nikakvi ekstremi nisu dobri, a na kartama se oni za sada ne vide - zaključio je.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI