Kontrola Ministarstva uprave: Zbog kaznenog djela iz 2012. bez posla ostaje gradski službenik

Gradska kuća u Požegi
(FOTO: Mario Nakić)

15.07.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 11382

Nakon što je još u svibnju Ministar uprave Arsen Bauk najavio "čistku"  među državnim službenicima kontrola je provedena i u Gradu Požegi. Naime, ministar je tada rekao da će ministarstvo provesti provjeru  kažnjavanih službenika, odnosno onih koji su pravomoćno osuđeni za kaznena djela.

Na upit je li provjera službenika provedena i što je njome utvrđeno iz Grada Požege dobili smo odgovor u kojem navode da će ovih dana, na temelju provedene kontrole, bez posla ostati jedan gradski djelatnik.

- Jedan službenik ove gradske uprave prema raspoloživim podacima kaznene evidencije Ministarstva pravosuđa RH ima evidentiranu pravomoćnu presudu iz 2012. godine kod Općinskog suda u Požegi za kazneno djelo iz članka 315. stavka 1. Kaznenog zakona. Navedeno uvjerenje uz dopis (upozorenje) od strane Ministarstva uprave RH, Upravne inspekcije zaprimljeno je u Gradu Požegi 13. srpnja radi obveznog postupanja ovlaštene osobe Grada iz članka 5. Zakona te Gradonačelnika  u smislu poduzimanja radnji koje su propisane zakonom.
    
S obzirom na navedeno službeniku prestaje služba po sili zakona sukladno članku 115. stavka 1. točke e) Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi - navodi se, između ostalog, u odgovoru iz Grada Požege.


Dodaju da je Ministarstvo uprave RH zatražilo podatke od Grada Požege i podatke koji se odnose na sve službenike, a u svezi  položenih državnih stručnih ispita te da svi gradski službenici imaju položene državne stručne nisu.


Neslužbeno doznajemo da je službenik, koji ostaje bez posla, inače član SDP-a. U prometnoj je nesreći sudjelovao još 2012. godine te se lažno predstavio kao vozač automobila jednog od sudionika nesreće. Sve je završilo na sudu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI