¨Uzeli su mi sina i rekli da će ga vratiti za 60 dana. I danas čekam njegov povratak¨

Andrijana Mušković
(FOTO: Josip Marković)

01.07.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 14339

"Centar za socijalnu skrb u ožujku mi je uzeo dijete. Sina, koji je tada išao u četvrti razred Kempfove škole, odveli su iz škole i rekli da će ga vratiti za 60 dana. Smješten je kod udomitelja u Novoj Gradišci. Prošlo je i više od toga, ali još uvijek čekam taj dan i njegov povratak. I sin i ja patimo", požalila nam se Andrijana Mušković iz Sapne pored Čaglina.

Andrijana i suprug Dragan imaju još četvero djece. U Centru su, dodaje, bili jučer i rečeno im je da će ipak morati na sud. Zbog toga se, kaže, suprug  posvađao s njima te ga je privela policija.

- Bili smo pozvani u Centar, planuo je i rekao da će napraviti glupost ako nam ne vrate dijete. Jutros se vratio. Sina obilazim kad god mogu, ali nemamo novca jer ni suprug ni ja ne radimo. Kad odem kod njega u Gradišku provedemo dva-tri sata zajedno. Plače i želi se vratiti kući - dodaje kroz suze majka.


Kaže da su im sina uzeli jer ga je otac povukao s kreveta te mu je ostala mala masnica.


- To im je i maleni potvrdio, međutim u Centru tvrde da ga je tata istukao i napravili su od toga cijelu zavrzlamu što nema veze s mozgom - tvrdi majka.

- Postupak u slučaju ove obitelji je u tijeku. Majku redovito informiramo o svim koracima našeg postupanja i tražimo suradnju od obitelji. Od ožujka do sada nisu ispunjeni svi preduvjeti za povratak djeteta u obitelj. Kad se oni ispune, dijete će, ako budu postojale mogućnosti, biti vraćeno u obitelj, odnosno primijenit će se odredbe Obiteljskog zakona u pogledu obiteljsko-pravne zaštite i interesa djece - rekla nam je Martina Vlašić, ravnateljica požeškog Centra za socijalnu skrb.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI