Festivalski tabori sastali se na HRT-u. Na pomolu dogovor?

Festival Zlatne žice 2010.
(FOTO: Duško Mirković/PIXSELL)

04.08.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 9509

Sastanak mirenja dvaju organizatora festivala Zlatne žice Slavonije koji se nije uspio održati u Požegi prošlog tjedna održao se danas u Zagrebu na HRT-u.
Zaključak je da se sljedeći sastanak na kojemu bi se organizatori trebali i dogovoriti oko jednog zajedničkog festivala održi u ponedjeljak, 8. kolovoza u Požegi te da HRT izvijeste o ishodu.

Na poziv predsjednika uprave HRT-a Josipa Popovca sastanku su se danas odazvali voditelj Požeškog tamburaškog orkestra Tomislav Galić (od ove godine petogodišnji koncesionar organizacije festivala), gradonačelnik Grada Požege Zdravko Ronko i predsjednik Glazbenog društva Zlatne žice Požega Ivan Enjingi stariji ispred dosadašnjeg organizatora festivala.

Dogovorite se

Kako se i moglo očekivati tema sastanka bio je televizijski prijenos festivala Zlatne žice Slavonije koje će se održati od 1. do 4. rujna. Dva organizacijska odbora do sada su ustrajala da će i jedni i drugi organizirati svoj festival Zlatne žice Slavonije.
Kao glavno pitanje zadnjih mjeseci u prvi se plan nametnulo upravo tko će se izboriti za prijenos festivalskih večeri na HRT-u.


Informacije s HRT-a nakon današnjeg sastanka govore da se dvije strane dogovore oko jednoga festivala koje će onda prenositi HRT. U službi za odnose s javnošću nije nam rečeno što će se dogoditi ukoliko se dvije strane ne uspiju dogovoriti.


Televizija ponudila prijenos 3 festivalske večeri

Za izjave smo zamolili Tomislava Galića i Ivana Enjingija. Galić je rekao kako nema komentara na održani sastanak. On je zbog sastanka prekinuo nastup na Europskom omladinskom tamburaškom kampu koji se upravo održava u Tesliću, BiH.

Ivan Enjingi rekao je da je HTV zbog velikog broja organiziranih pjevača s jedne i druge strane spreman prenositi 3 večeri festivala. Do sada se festival prenosio samo tijekom 2 večeri.

- HRT sada očekuje informaciju s naše strane. Dogovoreno je da se sastanak održi u ponedjeljak, najvjerojetnije u Gradskoj kući - rekao je Ivan Enjingi. Dodao je kako vjeruje u pozitivan ishod sastanka.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI