¨Bilo je tužno gledati djecu kako plaču¨: Organizator ekskurzije s novcem pobjegao iz Hrvatske

Osnovna škola Mladost u Jakšiću
(FOTO: OŠ Mladost)

11.06.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 32070

Sedmaši Osnovne škole "Mladost" Jakšić jutros su umjesto na ekskurziju na otok Krk u suzama otišli svojim kućama. Autobus koji je trebao doći po njih 32-oje jednostavno se nije pojavio.

"Ogorčeni smo, jadni i tužni. Radili smo analize agencija i išli smo na najpovoljniju varijantu, agenciju Express tours iz Čakovca. Još jučer je sve bilo u najboljem redu. Jedna je nastavnica razgovarala s Tihomirom Kokolekom, vlasnikom agencije i dogovarane su pojedinosti oko toga gdje i kada će autobus doći po djecu. Jutros kad smo došli shvatili smo da smo prevareni - rekao nam je Darijo Pažin, predsjednik Vijeća roditelja čije je dijete također danas trebalo otputovati na Krk.

- Bilo je tužno gledati djecu kako sjede na koferima i plaču. Grozan je osjećaj kad vam je dijete prevareno - dodao je Pažin. Kaže da je ravnatelj škole odmah nazvao u hotel u kojem su djeca trebala biti smještena, ali mu je rečeno da nemaju pojma o tome da im trebaju doći djeca iz Jakšića.


Ravnatelj škole Boško Obradović kaže kako je odabir agencije proveden u skladu sa zakonom.


- Proveli smo javni natječaj i od tri ponuđača povjerenstvo je izabralo najpovoljnijeg. Cijena višednevne ekskurzije je 1.200 kuna. Neki su od roditelja uplatili cijeli, neki 70 posto iznosa. Prijašnja je procedura bila takva da su škole potpisivale ugovor s agencijama, no sada roditelji izravno potpisuju ugovor s agencijom i jedino što im preostaje je da sami podignu tužbe  - pojašnjava Obradović.

Kaže kako je jutros odmah zvao agenciju Express tours iz Čakovca koja je organizator ekskurzije i rečeno mu je da je vlasnik pobjegao iz Hrvatske, da je račun agencije blokiran i da nema ništa od ekskurzije. Istu su sudbinu doživjeli i učenici još nekih hrvatskih škola.

- Pokušat ćemo organizirati novu ekskurziju u rujnu te putem sponzora osigurati novac za to. Moramo to još dogovoriti s roditeljima. Jutros sam odmah podigao kaznenu prijavu protiv vlasnika. Ne znam što će dalje biti. Mogu samo reći da sam ogorčen i tužan. Žao mi je djece koja su sjedila oko škole i plakala - zaključio je Obradović.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI