U obitelji žive četiri generacije: ¨Nadam se da sam im dobra snaha kao što su oni meni dobri¨

Marija Ribičić, najuzornija je žena županije
(FOTO: pszupanija.hr)

01.06.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 12279

"Udala sam se jako mlada, s 19 godina. Iz Bučja sam došla živjeti u Grabarje gdje živim sa suprugom Ivicom i sinovima, 13-godišnjim Mihaelom, 11-godišnjim Stjepanom i 7-godišnjim Fabijanom", kaže nam 34-godišnja Marija Ribičić iz Grabarja kod Kutjeva, najuzornija seoska žena Požeško-slavonske županije.



Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević dodijelio joj je lentu jučer na veličkoj smotri folklora "Čuvajmo običaje zavičaja", a prijavila se, kaže, na nagovor KUD-a i obitelji.


- Išla sam već na nekoliko izbora pa sam se  na njihov nagovor odlučila prijaviti i za najuzorniju ženu. Iz Županije je u naš dom došla komisija gdje sam ih dočekala domaćinski, onako kako mi to inače radimo u našoj obitelji - prepričava Marija.


Obitelj Ribičić bavi se stočarstvom i ratarstvom, svi su vrlo aktivni u KUD-u Grabarje, a zahvaljujući zajedništvu sve stižu odraditi kako treba.

- U obitelji nas je četiri generacije, svi radimo sve, funkcioniramo odlično i sve stignemo napraviti na vrijeme. Potpora su nam suprugovi roditelji pa stignemo otići i na more. Nadam se da sam ja njima dobra snaha kao što su oni meni dobri. Sinovi sviraju, stariji ide u Glazbenu školu, a obojica će ići na seminar za sviranje starih instrumenata - dodaje Marija.



Dan u obitelji Ribičić počinje u pola šest-šest, suprug Ivica je uglavnom u polju, Marija sa svekrom i svekrvom brine oko stoke, a sinovima je na prvom mjestu škola.

Unatoč brojnim obvezama na svom imanju, Ribičići puno pažnje posvećuju tradiciji i običajima. I dok je Marija vrlo aktivna u KUD-u, suprug i sinovi dosta vremena posvećuju konjima te redovito sudjeluju na pokladnim jahanjima i sličnim manifestacijama.



Pred Marijom je državno natjecanje na kojem će pokušati izboriti titulu najuzornije žene Hrvatske.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI