¨U subotu će biti lijepo vrijeme, očekujemo više od 300 sudionika¨

28.05.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 24737

"Lani je bilo 300-tinjak biciklista na biciklijadi. Budući da je za subotu najavljeno lijepo vrijeme bez vjetra, očekujemo da bi ove godine moglo biti i više sudionika", rekao nam je Marijan Crnjac, predsjednik Požeške udruge mladih aktivista (PUMA) najavljujući drugu "Puminu biciklijadu upožegi".

Biciklijadu organiziraju PUMA i Turistička zajednica grada Požege u sklopu projekta "Požega zdravi grad". Okupljanje je u 10 sati na livadi uz Orljavu (kod biste Nikole Tesle), tamo su pozvani građani da se prijave za sudjelovanje. Kreće se u 11,30 sati, a vozit će se stazom dužine 9 kilometara do restorana Stari fenjeri u Turniću. Bitno je naglasiti da biciklijada nije natjecateljskog karaktera, vozit će se lagano uz pratnju policije. Najavljene su nagrade za najmlađeg i najstarijeg sudionika te besplatan ručak za sve bicikliste.

- Ove godine će nam se pridružiti Hrvoje Jurić, proslavljeni biciklist i putopisac. On će održati zanimljivo predavanje, predstaviti svoju knjigu, a tko želi moći će isprobati njegovu "Mrc`nu" (bicikl, op.a.). Svoj su dolazak najavili i biciklistički klubovi iz Dugog Sela, Slavonskog Broda i drugih gradova - rekao nam je Crnjac.


Za sudionike natjecateljskog duha bit će organizirane i igre na livadi u Turniću: povlačenje užeta, bicikla s ramena, biciklistička alka, skakanje u vrećama i druge. Za subotu je najavljeno lijepo i vedro vrijeme, temperatura od 25 stupnjeva Celzijevih i bez vjetra.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI