Grad DVD-u Požega duguje 50.000 eura; Ronko tvrdi: ¨Sve obveze iz ugovora smo ispunili¨

Vatrogasni dom u Požegi
(FOTO: JVP Požega)

25.05.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 5033

"Sve obveze iz Ugovora koje smo utanačili s DVD-om Požega za vrijeme časnog predsjednika Drage Matoševića smo ispunjavali i ispunili", tvrdi bivši SDP-ov gradonačelnik Zdravko Ronko.

Naime, 2006. godine potpisan je ugovor između Grada Požege i DVD-a o zamjeni nekretnina, starog vatrogasnog doma u Babukićevoj ulici u Požegi i novog vatrogasnog doma u Industrijskoj ulici.

Na temelju Ugovora grad Požega bio je dužan isplatiti DVD-u 50 tisuća eura kao naknadu za izgubljenu dobit od iznajmljivanja dvorane.


- Po provedenom postupku zamjene nekretnina Grad će isplatiti DVD-u Požega naknadu (obeštećenje), namjanje u vremenu od pet godina i to u iznosu od 10 tisuća eura za svaku godinu – navodi se između ostalog u ugovoru.


Novi predsjednik DVD-a Požega Šimun Miletić, tvrdi pak da je po dolasku na čelo DVD-a Požega zatražio infomaciju je li novac koji DVD-u pripada na temelju Ugovora uplaćen i gdje je završio.

- Rečeno mi je da nije uplaćena nijedna rata. Zbog toga smatram da bi se taj novac mogao usmjeriti na završetak doma. Naš dom nije natkriven već ima ravnu deku i imamo problema kad su velike kiše pa nam voda curi unutra. Možda bismo mogli iskoristiti EU fondove te natkriti dom gdje bi dobili dvoranu za obuku mladih vatrogasaca i koju bi iznajmljivali građanima, primjerice, za svatove – kaže Šimun Miletić, predsjednik DVD-a Požega. Njegov je prijedlog, dodaje, usvojen na Upravnom odboru.

Je li Grad doista uplatio novac na temelju Ugovora, ili barem dio tog novca, pokušali smo doznati od Branka Polanca koji je obnašao funkciju predsjednika DVD-a Požega od travnja 2013. nakon smrti bivšeg predsjednika Drage Matoševića, potpisnika Ugovora o zamjeni nekretnine, sve do travnja 2014. godine kada je na tu funkciju izabran Šimun Miletić. Na naše učestale pozive nije odgovarao.

U Grad Požegu poslali smo upit je li Grad na temelju Ugovora uplatio DVD-u Požega novac za obeštećenje i ako je kada je uplaćena prva, a kada posljednja rata i u kolikom ukupnom iznosu.Odgovor ćemo objaviti po primitku.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI