Zatvorena i obilaznica, sad i ŽUC izvodi radove: ¨Morali smo krenuti zbog rokova¨

Zatvorena obilaznica između Pleternice i Zagrađa
(FOTO: Čitatelj)

01.04.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 8888

Radovi na državnoj cesti od Pleternice prema Slavonskom Brodu produljit će najmanje se do sredine lipnja. No, to nije sve! Za mještane Frkljevaca koji već moraju prolaziti obilaznim putem do Pleternice sada je i taj put zatvoren - zbog radova. Županijska uprava za ceste odlučila je, naime, sanirati opasno klizište na cesti Zagrađe - Pleternica, odnosno baš na obilaznici za mala vozila. Obilazak je sada moguć samo preko Bilica.

- Morali smo krenuti sada jer imamo ugovorne obveze i rokove. Mi smo detektirali problem na toj cesti, to je opasno klizište i ovo su interventni radovi koje moramo obaviti sada jer bi nam inače propala sredstva - rekao nam je Mijo Jozak, ravnatelj ŽUC-a.

Jozak dodaje kako će od petka do ponedjeljka, tijekom uskrsnih blagdana, cesta biti oslobođena za promet (osim za kamione), ali od utorka će se radovi ponovno nastaviti. Završetak je planiran sredinom travnja.


Iz Hrvatskih cesta smo dobili informaciju kako će radovi na državnoj cesti kroz Pleternicu i Frkljevce, ali i na onoj u Ulici Matije Gupca, potrajati do sredine lipnja.


- Radovi na rekonstrukciji Ulice Matije Gupca u Pleternici, na državnoj cesti D525, odvijaju se ubrzanim tempom i to na dijelu u dužini od 900 metara. Do sada su izvedeni sljedeći radovi: kompletna oborinska odvodnja sa separatorom, široki iskop za trup ceste, nasipanje prvog sloja tampona, izrađeni su svi temelji i kabeli za rasvjetu. U tijeku je postavljanje rubnjaka pješačkih staza i kolnika, iskop rova za izmještanje plinovoda te nasipavanje prvog sloja tampona za parkiralište uz Sajmište. Za preostali dio dionice obuhvaćene rekonstrukcijom, u dužini od oko 300 metara, izrađena je dopuna projekta za oborinsku kanalizaciju što će utjecati na krajnji rok izvođenja svih radova što se očekuje sredinom lipnja - odgovorila nam je Ivana Bassani, voditeljica Ureda za odnose s javnošću Hrvatskih cesta.

- Što se tiče radova u Ulici Eugena Podupskog, na državnoj cesti D38, izveden je široki iskop za cestu u dužini od 1.500 od ukupno 1.970 metara, izvedeni su rubnjaci i tampon pješačkih staza na tom dijelu trase. U tijeku je postavljanje rubnjaka kolnika te iskop preostalog dijela trase. Tijekom izvođenja radova pokazala se potreba za izmještanjem plinskih instalacija u dužini većoj od predviđene projektom, stoga će također biti potrebno dodatno vrijeme za dovršetak radova što se također očekuje sredinom lipnja - dodaje Bassani.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI