Dječje igralište kod Glavice poslije vikenda (foto)

Igralište u Ulici Ante Starčevića
(FOTO: čitateljica)

19.07.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 9592

"Ovako izgleda dječje igralište u Ulici Ante Starčevića kod Glavice nakon vikenda, i to nakon svakog vikenda", upozorava čitateljica koja nam je poslala fotografije.

- Nered je sada već toliki da ga sami jednostavno više ne možemo sanirati. Igralište je u potpunosti obnovljeno, obojano i sređeno prije nešto više od mjesec dana, međutim uništeno je u rekordnom roku. Okupljanja mladih počinju već oko 19 sati, a galama, vriska i turiranje automobilima i motorima traju ponekad i do sitnih jutarnjih sati. Pije se alkohol unatoč tome što su ih većina maloljetnici, a teme o kojima se raspravlja pred djecom koja se tamo igraju su, između ostaloga, tko je skupio koliko novca za joint. Sjenica se klima "kao babin zub" i sad već strahujemo da će poklopiti nekoga od djece. Tobogan također, jer ta odrasla djeca divljaju po njemu. Uglavnom, igralište je ruglo, a što je najgore opasno za igru. Ovo je mišljenje svih stanara gornjeg dijela Starčevićeve ulice čijih tridesetak mališana svakodnevno provodi vrijeme na ovom igralištu. Ili je to barem bilo do sada. Ekipa koja se tamo skuplja nisu iz Starčevićeve ulice jer ih je tamo svega nekoliko. Riječ je uglavnom o klincima iz drugih okolnih ulica, ali i samoga grada kojima je ovo mjesto gdje ih nitko ne vidi i ne čuje idealno za divljanje. Pale sjenicu, tope plastiku, trgaju klupe, bacaju otpad, konzumiraju alkohol, odvijaju klupe i sjenicu iz postolja i razbijaju staklo tako da strahujemo da će nam se djeca ozlijediti. Roditelji su već bezbroj puta čistili igralište ali sada jednostavno više ne možemo načistiti koliko oni mogu napraviti nereda - objašnjava revoltirana čitateljica.

Stanovnici apeliraju na policiju, gradske i ine nadležne službe da reagiraju jer, tvrde, bilo bi bolje čak i ukloniti sjenicu nego je ostaviti ovako, da roditelji strahuju hoće li se dijete ozlijediti.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI