Iduća godina u znaku sv. Terezije, zaštitnice požeške katedrale

Biskup Antun Škvorčević
(FOTO: Požeška biskupija)

27.12.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 3330

Godina je svete Terezije Avilske. U požeškoj biskupiji, iduća će godina biti u znaku svetice koja je prije 251 godinu postavljena za zaštitnicu crkve sv. Terezije u Požegi koja je potom prije 18 godina postala katedralom.

- Godina sv. Terezije bit će uglavnom usredotočena na korizmenu duhovnu obnovu i u Korizmi će, kao i prijašnjih godina, biti razvijane kateheze o obnovi ljudskog života, smisla našeg postojanja na temelju misli i života sv. Terezije Avilske. Bit će organizirano i hodočašće u Avilu da bismo kao biskupija ponovno obnovili svoju povezanost s duhovnim izvorima na kojima je počelo obnoviteljsko, snažno Terezijino djelovanje i došlo do nas u Požegu kad nam je postala zaštitnica katedrale - najavio je požeški biskup Antun Škovrčević događanja u 2015. godini koja se u našoj biskupiji slavi kao godina sv. Terezije Avilske.

Lik sv. Terezije, dodaje biskup, bit će prisutan u svim redovitim biskupijskim događanjima, krizmama i svetim pričestima sve do svetkovine sv. Terezije iduće godine kad će biti organizirano slavlje u katedrali i cijeloj biskupiji.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI