¨Ulaganjem u infrastrukturu podižemo turistički potencijal¨

Završen projekt "Dvije rijeke i jedna gora"
(FOTO: Park prirode Papuk)

15.11.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 5466

"Dvije rijeke i jedna gora" naziv je projekta prezentiranog jučer u sklopu Otvorenog dana Parka prirode Papuk. Projekt je realiziran u suradnji s Udrugom za zaštitu prirode i okoliša "Zeleni Osijek" i mađarskim Nacionalnim parkom Dunav-Drava.

- U sklopu projekta izradili smo edukativne programe za djecu, izgradili stazu za osobe s posebnim potrebama na Jankovcu, dječje igralište, Vidikovac na Točku, odmorište i sklonište za planinare na Kneževim vodama, odmorišta za konjanike i konje, označili smo 90 kilometara planinarskih i 33 kilometra konjičkih staza - pojasnila je Kristina Kožić, ravnateljica PP Papuk.







Projekt je financiran IPA prekograničnim programom Mađarska-Hrvatska, ukupna vrijednost je milijun eura od kojih je udio Parka prirode Papuk 159 tisuća eura. Projekt je započeo u travnju 2013. i završava 30. studenog ove godine.

Tijekom jučerašnjeg dana novu je infrastrukturu na Papuku razgledalo više od 200 posjetitelja, danas je obilazak za nastavnike, pedagoge i sve koji se bave edukacijom, a iduće nedjelje gosti će biti novinari.





- Ovim smo projektom našim posjetiteljima stavili na raspolaganje novu infrastrukturu koja će omogućiti kvalitetan suživot čovjeka i prirode, staviti zaštićena područja u funkciju održivog razvoja te podići turistički potencijal ovog zaštićenog područja - dodala je na kraju ravnateljica Kožić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI