Nezaposleni spremni za sastanak s poslodavcima

Predavač Dražen Glavaš s nezaposlenima
(FOTO: Mario Nakić)

06.07.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 6151

Seminarom Komunikacijske vještine za nezaposlene osobe danas je u prostorijama Gospodarske komore nastavljena provedba projekta "Puni krug", za koji je Hrvatski zavod za zapošljavanje, područna služba Požega, dobio sredstva pretpristupnog fonda EU.

Ukupno 13 nezaposlenih osoba je imalo priliku predstaviti sebe, svoje iskustvo i obrazovanje pred ostalima, a predavač Dražen Glavaš im je potom ukazao na nedostatke kako bi što bolje konkurirali na razgovoru za posao.

- Zadovoljna sam ovakvim seminarima, mislim da će nam oni uvelike pomoći pri traženju posla - kazala je Andrijana, koja je pet mjeseci na Zavodu za zapošljavanje i vjeruje da neće još dugo biti nezaposlena.


Tomislav, koji je zadnjih godinu i 7 mjeseci na burzi, također je optimističan nakon ovakvih vježbi.
- Potrebna je prva inicijativa, a to će se dalje onda još razvijati. Ovakve su akcije u svakom slučaju pohvalne.


Dražen Glavaš, predavač iz Zagreba, kaže kako je odlično što je upravo HZZ Požeško-slavonske županije jedini dobio odobrena sredstva za ovakav projekt, koji uključuje nezaposlene, poslodavce i savjetnike iz Zavoda.
- Čak i ako oni ne budu odmah zaposleni, opet su iz ovih seminara izašli puno sigurniji i spremniji nego što su bili. Osim njih, imali smo i seminare za poslodavce koji su dobili predodžbu kako to firme u svijetu rade, kako se radnici mogu dodatno potaknuti nagradom ili pohvalom, koliko je važna kultura u poslovanju - kaže Glavaš.

Tihomir Kovač, voditelj projekta "Puni krug" za sutra je najavio sastanak poslodavaca i nezaposlenih.
- Ovo je prvi put da organiziramo njihov zajednički sastanak i razgovor u kojem će obje strane predstaviti probleme s kojima se susreću i što očekuju od drugih. Ne znam hoće li biti direktnog zapošljavanja, vidjet ćemo sutra.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI