Hotel Pakrac planiraju otvoriti krajem listopada

Radovi na uređenju Hotela Pakrac
(FOTO: Mario Barać)

28.09.2014. | Mario Barać
Pregleda: 6252

U tijeku su radovi na ponovnom stavljanju u funkciju Hotela "Pakrac" koji nije radio gotovo tri godine.

Kako nam je rekla Ivana Orban, stručna suradnica za europske integracije u pakračkoj gradskoj upravi, u funkciji koordinatorice poslova na ponovnom otvaranju hotela, najavljuje da će hotel biti otvoren krajem listopada.

 - Nemoguće je bilo realizirati raniju ideju da hotel bude otvoren do sajma "Slavonski banovac" jer je bilo puno više posla nego što se očekivalo. Odrađeno je krečenje i popravak oštećenih zidova u prizemlju i uskoro krećemo s krečenjem gornje etaže, hodnika i soba. Najviše vremena će biti potrešno na dobivanje potrebnih atesta za sustav grijanja, klima uređaje i kotlovnicu. Potrebno je dovršiti registraciju te kroz nabavku uređaja i robe osposobiti ugostiteljski dio. Uz zaposlenike Poduzetničkog centra Pakrac, na radovima uređenja hotela rade i zaposlenici gradske uprave i ostalih gradskih tvrtki - pojašnjava Orban.


Hotel će funkcionirati kao prenoćište s doručkom s dvije zasebno registrirane djelatnosti; prenoćište i ugostiteljski dio koji će biti registriran kao gradska kavana. Kapacitet hotela će u prvoj fazi biti 20 ležajeva u 10 soba.


- Za potrebe našeg hotela smo kupili veći dio kuhinjskog inventara hotela "Lipa" iako u našem hotelu kuhinja neće odmah biti stavljan u funkciju. U hotelu će uglavnom raditi sadašnji zaposlenici Poduzetničkog centra uz dva nova zapošljavanja; jednog recepcionera koji će po potrebi pokirvati i ugostiteljski dio i jednog konobara.

Gradonačelnik Davor Huška je prokomentirao kuloarske priče koje su se pojavile posljednjih dana, prema kojima se hotel "priprema" za davanje u ruke privatnoj osobi.

- Grad Pakrac je dao hotel na upravljanje isključivo Poduzetničkom centru Pakrac, bez mogućnosti davanja u bilo kakav podnajam i u budućnosti će odluku o tome donositi samo Gradsko vijeće - rekao je Huška.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI