I Viškovčani grade sjenicu: ¨Služit će nam za druženje¨

Mještani Viškovaca grade sjenicu
(FOTO: Aleksandar Grlić)

28.09.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 13611

Mještani Viškovaca kod Pleternice ovih su se dana uhvatili alata i marljivo rade kako bi napravili seosku sjenicu za druženje. Selo će tako dobiti joj jedan novi sadržaj. U svemu im je pomogao i Grad Pleternica. Ako ih vrijeme posluži, planiraju je završiti za tjedan dana. Nakon toga pripremaju feštu.



- Ovo nam je sada četvrti dan kako radimo. Radimo kad uhvatimo vremena. Danas je to skoro cijeli dan, prošli tjedan smo radili isto tako jedan dan. Ideja nam je pala na pamet kada smo radili igralište. Htjeli smo popuniti gornju stranu sela i rekli smo: "Idemo napraviti tu sjenicu". Materijal je što se tiče drveta naš. Srušili smo neke borove i dali smo ih rezati, a Grad nam je dao cement za ploču. Ostalo smo sami napravili. Radi nas ukupno desetak, a žene prave večeru. Sjenica će služiti za naše seoska druženja. Imat ćemo i stol, a imamo pokretno pecalo koje možemo dovesti kada nam treba. Moramo još ispregovarati blažujke koje ćemo staviti pod limeni krov s imitacijom crijepa. Napravit ćemo feštu i ispeći pečenku kad sve bude gotovo - ispričao nam je Branko Pilaš, jedan od marljivih Viškovčana.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI