Traže žurnu isplatu poticaja: ¨Gubitci u poljoprivredi su veliki¨

Miroslav Kovač
(FOTO: Lidija Galić)

04.09.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 4665

Udruga obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Hrvatske "Život" traže hitan prijem kod predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića. Od njega će zatražiti poduzimanje konkretnih mjera važnih za opstanak hrvatskog seljaka, zaključeno je na Skupštini Udruge održanoj u Kutjevu.

- Nisu to radikalni zahtjevi, već prijedlozi koji se administracijom mogu realizirati u vrlo kratkom vremenu, gotovo na jednoj sjednici Vlade. Tu je zasigurno isplata potpora za 2014. godinu u polovičnom iznosu, najkasnije do 1. listopada. Razlog su veliki gubitci u svim sektorima poljoprivrede i stanje zbog embarga na izvoz hrane u Rusiju. Tražit ćemo i drukčiji pristup umirovljenim poljoprivrednicima. To su neke stvari koje nisu toliko poznate javnosti, ali su vrlo važne jer se radi o velikom broju ljudi - rekao nam je Miroslav Kovač, tajnike Udruge "Život".

Dodaje da dopis ne predstavlja bunt i poziv na traktore već je riječ o konkretnim prijedlozima za rješavanje određenih problema.


Iz udruge su već u nekoliko navrata slali dopise premijeru.


- Dobili smo od njega odgovore vezane uz Fond obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva gdje je on rješavanje tog prijedloga uputio ministru poljoprivrede. Međutim, od svibnja iz ministarstva još nikakav odgovor nije došao - dodaje Kovač.

Vjeruje da će prijem kod premijera Milanovića biti realiziran u što kraćem roku jer je hrvatska poljoprivreda, zbog izuzetno nepovoljne godine, u vrlo teškoj situaciji.

- Nadamo se da će nas primiti jer je riječ o prijedlozima koji su životno važni. Ne vide se i ne priča se o njima, ali Vlada ih može vrlo brzo riješiti - zaključuje Kovač.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI