Lipik ne može bez streetballa: Turnir će se ipak održati

Streetball u Lipiku - arhivska fotografija
(FOTO: Mario Barać)

26.07.2014. | Mario Barać
Pregleda: 3702

Iako je nedavno rekao da je održavanje ovogodišnjeg 16. po redu turnira u uličnoj košarci u Lipiku upitno, Ivan Pušćenik, inicijator i organizator turnira potvrdio je da će turnir biti organiziran i ove godine. Kao i dosad, turnir će biti podijeljen na "amaterski" i "profesionalni" dio. Amateri će igrati 14. kolovoza, a profesionalci 15. i 16. kolovoza.

- Rezultat je to dogovora na sastanku s gradonačelnikom Vinkom Kasanom. Rekao je da je svjestan značaja ovog događaja za Lipik i dostignute kvalitete organizacije turnira. Zato je iskazao želju i namjeru da se turnir organizira, ali i dodao kako budućnost turnira ne dovodi u pitanje. Zbog objektivnih problema u organizaciji kao što su osipanje članstva, nedostatak vremena i prestanak djelovanja udruge Inora koja je do sada bila organizator turnira, ponudio je rješenje da ovogodišnji turnir organizira Sportska atletska udruga Lipik - Pakrac uz sudjelovanje dosadašnjih članova organizacije turnira - pojasnio je Pušćenik.


Ivan Pušćenik


Neće biti ni promjene lokacije održavanja turnira iako se spominjalo da bi turnir mogao biti organiziran na lipičkim bazenima.


- Opcija prebacivanja turnira na bazene je otpala zbog tehničkih uvjeta. Na tom igralištu ne postoje zglobni obruči, table nisu razrađene i potrebna je zamjena ili namještanje. Također, na bazenskom košarkaškom igralištu ne postoji noćna rasvjeta, tako da turnir ostaje na igralištu kod Dječjeg doma gdje je organiziran posljednjih 15 godina - ističe Pušćenik koji vjeruje da će i ove godine u profesionalnom dijelu, kao i prethodnih godina, sudjelovati ponajbolji hakleri iz cijele Hrvatske i šire.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI