Baška više nije dječje odmaralište, cijene tržišne

Odmaralište u Baški
(FOTO: Facebook)

12.05.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 18362

Nekad omiljeno požeško ljetovalište u Baški na otoku Krku više nije dječje odmaralište. Prije tri dana dobiveno je rješenje o kategorizaciji kojim je objekt dobio tri zvjezdice.

- Sad je to prenoćište s doručkom. Od prošle smo godine uložili oko 200 tisuća eura, a novac smo osigurali kreditom. Imali smo četiri inspekcijska nadzora te smo, između ostalog, morali raditi kompletnu izmjenu električnih instalacija. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i za četiri nam zvjezdice nedostaje jedino bazen - kaže Vladimir Englman koji je odmaralište u koncesiju dobio na desetogodišnji period, odnosno do 2019. godine. Bašku je tada na korištenje dobio ŽKK Požega, no budući da udruga iz dopunske djelatnosti ostvaruje prihod veći od 70 tisuća kuna osnovano je trgovačko društvo.

Sobe su suvremeno opremljene, svaka ima svoju kupaonicu, ventilaciju i u njima je novi namještaj.


Kapacitet odmarališta trenutačno je 45 ležajeva što je gotovo dvostruko manje od nekadašnjih 90 mjesta kad je u jednoj spavaonici bilo i po 20 kreveta.
- U adaptaciju objekta ove je godine ugrađeno više od 800 četvornih meta knaufa, stropove smo skidali do greda i postavljali nove, u cijeli je objekt stavljen novi laminat, zavjese te 200 četvornih metara pločica na terasama- nabraja Englman.


Sezona je već krenula. Prvi će gosti, od 26. lipnja, biti djeca iz požeških vrtića i udruge "MI", a za njih je organiziran i prijevoz. Isto tako organiziran prijevoz imaju i požeški umirovljenici koji će u Baški ljetovati u posljednjoj turi, odnosno od 5. rujna.

- Ostali gosti odmarališta neće imati organiziran prijevoz, ali to nije problem jer APP svakodnevno vozi iz Požege u Bašku. Ako netko odluči doći svojim automobilom, za njega smo osigurali parking 500-injak metara od samog objekta - kaže Englman.
Budući da više nije riječ o dječjem odmaralištu, već prenoćištu s tri zvjezdice i cijene su drukčije nego prijašnjih godina.

- Cijena po sobi je 70, 95 i 120 eura, ovisno o terminu. Osim noćenja s doručkom osigurana je ležaljka i suncobran te u slučaju lošeg vremena zatvoreni bazen. Plaže su u Baški u potpunosti pod koncesijom, a mi smo uspjeli osigurati dio plaže za svoje goste. Vrtići, djeca s posebnim potrebama i umirovljenici čije ljetovanje je iz ugovorne obveze s Gradom uz prijevoz imaju osigurana i sva tri obroka - pojašnjava Englman dodajući da su kapaciteti već uglavnom popunjeni, no još uvijek ima slobodnih mjesta budući da turnusi više nisu na bazi deset dana, već proizvoljno.

- Kad mo preuzeli objekt procijenjen je na pet milijuna kuna, danas je taj iznos oko tri milijuna eura - zaključuje Englman.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI