Djeca ostala uz cestu, APP tvrdi da je riječ o pogrešci

Autobus APP-a
(FOTO: Mario Nakić)

08.05.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 14584

"Učenici OŠ Julija Kempfa na putu u Pulu ponovno su doživjeli neugodnosti zbog APP-a", požalio nam se Ante Jurilj u ime roditelja učenika koji su u ponedjeljak otputovali na ekskurziju.

- U blizini Zagreba autobus je zaustavio policajac koji je uočio nepravilnosti. Vozač nije imao zakonom obvezan odmor što znači da je našu djecu vozio umoran i time ugrozio njihove živote. Pa tu je 60 djece. Ogorčeni smo i ljuti. Naša su djeca sat i pol stajala na benzinskoj, morali su  kupiti hranu i sokove, nisu posjetili sva mjesta koja su bila u planu. Neki su od nas ostavili neplaćene režije da bi mogli izdvojiti 1.200 kuna svome djetetu za tu ekskurziju - ogorčen je Jurilj.

Njihova je ljutnja još veća jer su sličan scenarij ista ta djeca doživjela prije dvije godine kad su, također preko APP-a, putovala na ekskurziju na Plitvička jezera.


- Tad su zaustavljeni jer u autobusu nije bilo dva vozača što je zakonska obveza. Stajali dva sata uz cestu, propustili su plaćeni ručak i nisu vidjeli sve što su trebali jer je to bila jednodnevna ekskurzija - prepričava.


- Sve je bilo po zakonu. Radi se o administrativnoj pogrešci. Vozač je bio odmoran i dan koji je trebao biti slobodan uoči puta nije radio. U nedjelju je vozio samo u Zagreb, a tri dana prije toga uopće nije radio. Međutim, jednostavno nije ispunio formular onako kako je trebao i nije evidentirao odmor. Policajac mu je zbog toga zabranio da vozi dalje. Pozvali smo drugog vozača koji je u tom trenutku bio u Zagrebu i došao je za pola sata. Međutim, policajac je provjeravao i njega te je to trajalo još dodatnih pola sata. Zbog toga će snositi sankcije - pojašnjava Igor Krpan, direktor putničkog prijevoza u APP-u.

Kaže da će predstavnici APP-a zasigurno sjesti za stol s roditeljima, nastavnicima  i ravnateljem škole kako bi im objasnili u čemu je bio problem.

- Sigurnost djece ni u jednom trenutku nije bila ugrožena- tvrdi Krpan.

Pojedini roditelji smatraju da odgovornost zbog svega treba snositi i sam ravnatelj jer redovito za ekskurzije dobivaju samo ponude iz APP-a.

- Nemam komentara. Hvala lijepo - odgovorio je kratko ravnatelj Kempfove škole Dragan Zovko te prekinuo razgovor bez da je saslušao pitanje koje smo mu željeli postaviti.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI