Sam konstruirao vozilo da ne mora pješice na nogomet

Stipo Jelušić sam je konstruirao vozilo
(FOTO: Lidija Galić)

23.04.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 13690

Stipo Jelušić iz Kutjeva konstruirao je zanimljivo prijevozno sredstvo, nešto između tricikla i motora.

- To je jednostavno električno vozilo. Ima tri kotača, jedan naprijed i dva pomoćna odozada za stabilnost vozila. Ugradio sam elektromotor i punjač za baterije sa zaštitom kako bi duže trajala. Bateriju punim otprilike pet sati na kućnu utičnicu nakon čega mogu prijeći oko 12 kilometara - pojašnjava Stipo.




- Živim blizu Vinkomira i taman mi dobro dođe do centra Kutjeva i nazad. Vozilo ima dvije brzine. Mogu "juriti" 15 i 30 kilometara na sat - smije se Stipo.


Kaže da je snaga vozila oko 1 kw. Registracija nije potrebna tako da je ovo vozilo ne samo ekološki, nego i financijski prihvatljivo.

Stipino je vozilo zapravo njegov diplomski rad.

- Studirao sam elektrotehniku u Osijeku i kad sam nakon pet godina trebao napraviti diplomski rad odlučio sam da to neće biti ništa teorijsko, već praktično. Malo sam gledao po forumima jer me to već prije zanimalo i odlučio sam ga sam napraviti - prepričava.

Stipo trenira nogomet, a osim na utakmice, svojim će strojem i na sjednice Gradskog vijeća čiji je od jučer član. Starije su kolege iz Vijeća s velikim zanimanjem promatrale njegov izum. Netko je u šali nabacio da bi to moglo postati i službeno vozilo Grada.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI