Stanovnici Psunjske traže asfalt: ¨I mi plaćamo komunalnu naknadu¨

Stanovnici Psunjske ulice u Pakracu
(FOTO: Mario Barać)

14.04.2014. | Mario Barać
Pregleda: 4300

Stanovnici Psunjske ulice, jedne od najviših točaka Pakraca, osim čiste prirode i prekrasnog zraka imaju i jedan od najljepših pogleda na grad. Posebno se to odnosi na stanovnike najvišeg dijela ove ulice koji su se javili u našu redakciju, ali ne da nam pokažu prirodne ljepote, nego da ukažu na problem ceste koja vodi do njihovih obiteljskih kuća.

Cesta je asfaltirana do pred samo križanje od kojeg do tri kuće u kojima živi 12 stanovnika, od čega 5 djece, vodi makadamski put.

- Prije godinu dana smo na izbočini na putu razbili karter na Astri, put nije nasipavan od 2010. godine kada smo dobili vodovod i plin. I dalje nemamo kanalizaciju, put i pojas oko njega nitko ne održava i prisiljeni smo sami nasipavati - ističe Željana Mlinarić koja nas je dočekala sa suprugom Stjepanom.





I naša djeca bi se rolala

Odmah su se okupili i članovi obitelji Dokuzović koja je prije 3 godine doselila iz Nove Gradiške.

- Najveći mi je problem što imam troje male djece, dva školarca i dijete od 4 godine. Nekada se ulicom ne može proći ni automobilom ni pješice, a ja moram svaki dan voziti djecu u školu. Slala sam poruke i upite u Grad Pakrac, ali nisam dobila nikakav odgovor - tvrdi Milica Dokuzović.

Stanovnici kućnih brojeva 17, 19 i 20 tvrde da oni i njihova djeca imaju pravo na normalne uvjete za život i na normalnu cestu.

- I naša bi se djeca vozila biciklom ili rolala, ali po ovakvom putu ne mogu - tvrdi Željana. Njezin suprug Stjepan ističe kako su u 2. zoni i uredno plaćaju komunalnu naknadu.

Stjepan: Na tepeti sam zbog politike

- Najgore je nakon obilnih kiša i snijega jer je teren dosta strm pa voda odnosi cestu. Htjeli smo i sami financirati nasipavanje, ali su nam u Gradu Pakracu rekli da to ne smijemo učiniti jer to nije naša cesta i da možemo samo dobiti kaznu. Mislim da sam ja na tepeti zbog politike i da je to glavni razlog problema - zaključuje Stjepan.

Nazvali smo i Mariju Čar, voditeljicu Odsjeka za graditeljstvo i komunalne djelatnosti koja tvrdi da Stjepan Mlinarić ne govori istinu.

Čar: Ne usudi se doći u ured jer zna da govori neistinu

- Stjepan Mlinarić već dvije godine nije bio u mome uredu sa svojim zahtjevima i željama jer se ne usudi doći budući da zna da govori neistinu i to već godinama. Mi uredno imamo evidentirano koliko je sredstava utrošeno na nerazvrstane ceste, komunalni redar redovito obilazi i utvrđuje stanje i bio je i u njihovoj ulici. Ispred njih nikada nikakav zahtjev nije došao, a radovi ovise o financijskim sredstvima kojima raspolažemo. Lani je asfaltom zakrpana rupa na samom kraju Psunjske ulice, prije križanja za taj odvojak. Nije istina niti da sam im rekla da ne smiju nasipavati cestu svojim materijalom, niti znam da su oni izrazili želju za tim, a to nija prva neistina koju iznosi - tvrdi Čar.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI