Nema više gospodarskog sajma, ali uvode degustaciju za javnost

13.04.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 10537

"Nećemo održati gospodarski sajam sa strojevima i ostalim sadržajima zbog manjeg interesa izlagača i financijske konstrukcije koju više ne možemo pratiti. Ove godine toga neće biti, ali Vino-kap kao tradicionalno ocjenjivanje vina ostaje, a uvodimo i neke novosti", rekao nam je Ferdinand Novak, predsjednik Udruge voćara, vinara i vinogradara Kaptol.

Na Vino-kap se domaći vinari mogu prijaviti do 25. travnja u Općini Kaptol, a ocjenjivanje će se održati 29. travnja. Novosti su degustacija za širu javnost i mađarska vina.

- U svibnju će biti podijeljena priznanja sudionicima i onda ćemo napraviti degustaciju za širu populaciju jer je bitan i "običan" degustator, odnosno potrošač. Pred našim vinskim podrumom u Kaptolu sudionici i ostali puk će moći kušati vina i dati svoju ocjenu.


- Vino-kap ostaje rezerviran za izlagače iz naše županije s iznimkom bratskih općina Kaptola iz mađarskog Somođa. Njihovi predstavnici su nam bili u posjetu prije nekoliko dana. Dogovorena je suradnja za ocjenjivanje njihovih vina, a naša će vina otići kroz mjesec dana kod njih. Donijeli su 15 uzoraka za početak, možda su malo bojažljivije ušli u to, ali ćemo korektno odraditi ocjenjivanje. Nema mogućnosti donošenja vina iz drugih regija. Smatramo da smo perjanica u vinarstvu Hrvatske, nema potrebe da nam dolaze vina iz Virovitice, Osijeka ili Slavonskog Broda jer su to ipak vina drugih kategorija u odnosu na naša - ustvrdio je Novak.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI