Izviđači iskoristili lijepo vrijeme za čišćenje Staroga grada (foto)

Požeški izviđači čiste Stari grad
(FOTO: Aleksandar Grlić)

09.03.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 6182

Stari i mladi članovi požeškog Odreda izviđača "Jozo Koutni" iskoristili su predivan nedjeljni dan kako bi počistili Stari grad od smeća koje su ostavili nemarni posjetitelji ovog zelenog srca Požege. Akciju su organizirali u dogovoru s Komunalcem. Kažu da je to njihov poklon Požegi za Dana grada i kako je ovo samo prva u nizu akcija. U izviđačkom odredu zasad imaju 20-ak mlađih članova, a iduće godine planiraju organizirati i vannastavne aktivnosti u školama.



- U dogovoru s članstvom htjeli smo se pozabaviti obilaskom i čišćenjem Staroga grada s našim mladim članovima i đacima iz tri osnovne škole te građanima. To je jedna zelena akcija, više škola u prirodi, edukacija koja pokazuje gdje smo, što smo i koliko nam je priroda važna, odnosno kako se treba prema njoj odnositi. Kako nam je vrijem sve ljepše, planiramo još više rada s mladima kojih je zasad 20-ak. Na društvenim mrežama vidimo da nam se sve više mladih želi priključiti i da ih to zanima - rekao nam je Mario Šostar, predsjednik i starješina.





Izviđači su iskoristili priliku i da na štandu prikažu povijest izviđačkog pokreta koji je u Požeštini bio prilično jak. Dalibor Franić, načelnik odreda, izviđač još od 1981. godine godinama je sakupljao stare fotografije.



- Ovo je Armanište na Papuku. Tu se nekad održavala vojno-omladinska akcija u kojoj su sudjelovali planinari, izviđači, vojska i ostali. Bilo je natjecanja u bacanju bombe, skakanju u vreći, pravljenju logora, podizanju šatora... Sve su organizacije sudjelovale u tome jednom godišnje. Fotografije su pravili većinom Duško "Dule" Mirković i Boris Ožanić. Ova je s natjecanja, ova s logorovanja u Sloveniji - ispričao nam je Franić.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI