Lea Mjertan opet uzela sve, Filip Matić igru parova

Lea Mjertan na treningu nakon osvojene Požege
(FOTO: Bojan Miščević)

07.06.2011. | Bojan Miščević
Pregleda: 6186

Mlada požeška tenisačica Lea Mjertan niže uspjeh za uspjehom. Na jučer završenom Otvorenom prvenstvu Požege, Lea je u kategoriji djevočica do 12 godina osvojila glavni turnir pojedinačne i glavni turnir igre parova.

U konkurenciji 14 natjecateljica, Požežanka je ozbiljnijih problema imala samo u prvom kolu protiv partnerice u igri parova Vlatke Filko iz Đakova. Prvi set je izgubila rezultatom 6:7, da bi pobjedama u sljedeća dva seta (6:1, 6:3), osigurala prolazak u drugo kolu gdje ju je dočekala Iva Mraz iz Slavonskog Broda. Lea je Ivu prilično lako svladala 6:1, 6:1.

Osječanku Doru Ovničević, u polufinalnom meču, Lea je dobila rezultatom 6:4, 6:3, da bi finalni meč protiv Đakovčanke Anamarije Mihalj pobijedila također 2:0 u setovima (7:5, 6:4), te tako osvojila treći turnir u nizu.


Sjajnu formu i odličnu igru u posljednjih nekoliko mjeseci, požeška teniska nada je upotpunila osvojivši i konkurenciju parova s partnericom Vlatkom Filko. Natjecalo se osam parova djevojaka, a njih dvije su osvojile turnir, pobjedivši u finalu par Gilman/Mihalj iz Đakova rezultatom 6:2, 6:3.


- Odlično se osjećam. Ne znam razlog eksplozije moje igre, osim napornih treninga. Ništa više, skromno je izjavila Lea Mjertan.

U muškoj konkurenciji Otvorenog prvenstva Požege, Požežani Luka Bunčić i Filip Matić ostvarili su zapažene rezultate. Luka je dogurao do 1/4 finala pojedinačne konkurencije gdje je zaustavljen od Ivana Brajka iz Đakova rezultatom 6:2, 6:2 u korist Brajka.

Par Bunčić(Požega)/Jarić(Osijek) je u konkurenciji parova izgubio u finalu od para Matić(Požega)/Hardi(Đakovo) rezultatom 1:2 u setovima (6:3, 3:6, 11:13)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI