Neki roditelji razmišljaju o upisu djece u drugu školu

OŠ Julija Kempfa u Požegi
(FOTO: Lidija Galić)

04.03.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 14024

"Na testiranju djece za upise u prvi razred rečeno nam je kako postoji mogućnost da nastava od jeseni za AB smjenu počinje u 12,30 sati. Je li moguće ovakvu odluku donijeti bez suglasnosti roditelja?", požalilo nam se nekoliko roditelja čija djeca od jeseni trebaju krenuti u OŠ Julija Kempfa u Požegi.

- Razmišljamo o toj mogućnosti kako bismo izašli u susret roditeljima čija će djeca ići u produženi boravak. Dosad je produženi boravak bio organiziran samo za učenike koji idu ujutro na nastavu. Od jeseni ga planiramo uvesti i za poslijepodnevnu smjenu. Učenici bi imali mogućnost doći u školu već u sedam ujutro te bi nastava počela nakon ručka, u 12,30. Na nastavu bi u to vrijeme dolazili i oni koji ne idu u produženi boravak - pojasnio je ravnatelj Dragan Zovko.

Hoće li do toga ipak doći odlučit će nakon što dobiju popunjene obrasce roditelja koji namjeravaju djecu dovoditi u produženi boravak.


- Bude li takvih učenika malo nastava će i dalje počinjati u 13,30. Znat ćemo sve nakon 31. ožujka kad je rok za prijavu učenika za produženi boravak - dodao je. Kaže da su ih na ovakva razmišljanja potaknuli upiti pojedinih roditelja.


S druge pak strane, roditelji kojima raniji početak nastave ne odgovara jer u istoj školi već imaju djecu koja na nastavu dolaze od 13,30, kažu da će ako ovaj prijedlog ipak zaživi upisati svoje prvašiće u neku drugu školu. Tada će, dodaju, biti u smjeni sa starijom braćom i sestrama koji će pripaziti na njih na putu do škole.

U Kempfovoj je školi trenutačno 40-ak učenika prvih i drugih razreda koji idu u produženi boravak. Cijena je 400 kuna mjesečno. O interesu u novoj školskoj godini ovisit će i početak nastave za prvašiće u poslijepodnevnoj smjeni.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI