NK Lipik istupa iz 3. HNL, ne znaju u kojem će se rangu sada natjecati

25.02.2014. | Mario Barać
Pregleda: 15553

“Upravni odbor kluba je na današnjem sastanku donio odluku o istupanju seniorske ekipe Nogometnog kluba Lipik iz natjecanja 3. HNL u proljetnom dijelu sezone. Odmah smo odluku prezentirali igračima i trenerima. Naglašavam da svih pet mlađih kategorija nastavlja normalno s treninzima i natjecanjem u ligama u kojima su igrali i u jesenskom dijelu prvenstva”.

Izjavio nam je to Igor Horvat, predsjednik NK Lipik koji je na tu dužnost izabran na jučerašnjoj izbornoj skupštini. Glavni je razlog financijske prirode, a radi se o blokadi računa zbog duga Poreznoj upravi, nešto manjeg od 300.000 kuna.

– Ovo konkretno znači da nećemo nastaviti natjecanje u 3. ligi, a razlog je blokirani žiro račun i problemi u financiranju koje moramo riješiti. Ne znam u kojem rangu će se natjecati seniorska ekipa i o tome će odluku donijeti Hrvatski nogometni savez. Sada ne znamo ništa više – rekao je Horvat.


Na pitanje jesu li jučer na skupštini znali da će danas donijeti takvu odluku, odgovara: - Ne, nismo to znali jučer. Jutros smo imali sastanak i dogovorili se da donesemo ovu odluku o istupanju iz 3. lige. Vidjet ćemo sada što ćemo dalje – naglašava Horvat.


Podsjetimo, Lipičani su odlično odigrali jesenski dio sezone u 3. ligi te su prezimili na 4. mjestu s istim brojem bodova kao trećeplasirana požeška Slavonija. Lipik je i nakon ostavke kompletne bivše uprave odigrao nekoliko uspješnih pripremnih utakmica, a gradonačelnik Vinko Kasana je još nedavno za 034portal izjavio kako im je cilj zadržati se u tom rangu natjecanja.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI