Proglašeni najbolji sportaši, dogodine i nagrada za fair play

Matej Jaroš i Tea Scanija Đakić
(FOTO: Lidija Galić)

04.02.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 11247

Tea Scania Đakić i Matej Jaroš proglašeni su najboljim sportašima u 2013. godini u kategoriji seniora. Pehari su im dodijeljeni na svečanosti proglašenja sportaša godine po izboru Požeškog sportskog saveza i sportskih novinara Požege.



- Iznenađena sam jer nisam očekivala ovu nagradu. Sezona nije bila onakva kakvu sam planirala. Puno mi znači ovo priznanje i doista sam ostala bez teksta – rekla nam je devetnaestgodišnja sportašica Kickboxing kluba „Bushido“. Lani je osvojila prvo mjesto na prvenstvu Hrvatske u low kicku, a iza nje su i brojni turniri na kojima se redovito plasirala među tri najbolje.





Sezonom nije baš zadovoljan niti Matej Jaroš, član Moto kluba Požega promet i najbolji sportaš u 2013. godini. Kaže da su ga pratili pehovi zbog čega mu je izmaklo mjesto prvaka Hrvatske.

- Nastupao sam s reprezentacijom na najvećem natjecanju u moto crossu na Svjetskom kupu nacija u Njemačkoj gdje sam bio najbolji pojedinac. U Kupu Hrvatske moj je klub treći – prisjetio se Jaroš prošlogodišnje sezone.

Za novu sezonu kaže da ne zna kakva će biti jer samo što nije krenula, a još uvijek nema sredstva i sponzora za kupnju novog motora. Ipak, vjeruje da će se stvari posložiti na vrijeme te da će opravdati titulu koja mu je dodijeljena.

Za višegodišnji doprinos sportu trofej je dobila prof. Ljiljana Miletić.



- Sportom se bavim više od 50 godina i to zahvaljujući prije svega svom ocu Tomislavu Pircu koji je mene, brata i sestru naučio vrijednostima sporta. Da nisam odrasla u takvoj obitelji ne bih se mogla baviti s toliko sportova i to na republičkoj i državnoj razini – rekla je prof. Miletić prisjećajući se lijepih trenutaka koje joj je sport u životu pružio te je naučio da mora biti ustrajna i ne smije odustajati.

- Nakon višegodišnjeg prekida ponovno sam se vratila sportu i ispalo je da još uvijek imam snage za to. Igram stolni tenis i moje dvije suigračice su od mene mlađe 40 godina. Treniram gotovo svaki dan, igram prvu ligu i sretna sam što se ponovno bavim sportom – zaključila je Ljiljana Miletić koja se u mladosti bavila koturanjem, skijanjem, košarkom, gimnastikom i plivanjem.

Trofej Požeškog sportskog saveza dobio je Brdsko biciklistički klub Požega.

Za trenere godine ravnopravno su izabrani Igor Krizmanić, (KBK Bushido), Vladimir Englman (ŽKK Plamen Požega), Ana Đurčević (ŽOK Vallis Aurea) i Krešo Poleti (ŠNK Slavonija).

Posebnu je nagradu ove godine dobio Danijel Parac, član Powerlifting kluba Body Art.

Najbolja ženska sportska udruga u 2013. je Ženski košarkaški klub Požega, a najbolja muška udruga Moto klub Požega promet.

Najboljim pojedincem, sportašem s invaliditetom proglašen je Stjepan Matijašević, član boćarskog kluba Nada. Taj je klub ujedno proglašen najboljom sportskom udrugom osoba s invaliditetom.

U kategoriji juniorki nagradu za najbolju sportašicu u prošloj godini dobila je Karla Glasnović iz ŽOK Vallis Aurea dok je najbolji junior Tomislav Ivčetić iz Kickboxing kluba Bushido.

U kategoriji kadeta nagradu za najbolju sportašicu dobila je Tonka Pavelić iz Gimnastičkog društva Sokol dok je najbolji sportaš u ovoj kategoriji Erik Hajpek, član Gradskog šahovskog kluba Požega.

Dodijeljene su i nagrade perspektivnim sportašima Grada Požege.

Dopredsjednik Požeškog sportskog saveza Vlado Drkulec predložio je da se ubuduće u sklopu dodjele nagrada za najbolje sportaše uvrsti i nagrada za Fair play što do sada nije bio slučaj.

- Ne znam zašto to nije bilo do sada, ali sjećam se nogometaša Sebastijana Kalnaka koji je lani u prvenstvu prve županijske lige na utakmici u Sulkovcima propustio priliku zabiti gol. Ostavio je loptu pred praznim golom kako bi pomogao povrijeđenom protivničkom igraču. Neka nam on bude poticaj i smjernica svima vama da se u svom sportskom djelovanju držite principa poštenja i rada – poručio je Drkulec.

FOTO Pogledajte galeriju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI