Za Antonija u desetak dana prikupljeno 7.000 kn

Antonio Abramović
(FOTO: Iz privatne kolekcije)

01.02.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 10152

"Antonio je u Krapinskim toplicama. Liječnici su se odmah po njegovu dolasku prihvatili posla. Napredak postoji i već sada može sjediti u kolicima", rekla nam je kratko Vesna Kalaica,  obiteljska prijateljica obitelji Abramović iz Pleternice. O teškoj nesreći njihova sina Antonija pisali smo prije desetak dana.

- Nakon što je pročitao članak na 034portalu jedan je gospodin iz Požege, koji želi ostati anoniman, na račun uplatio 2.100 kuna. Javila se i obitelj Katić iz Pleternice. Oni su uplatili troškove 14-dnevnog smještaja za Antonijevu majku Fikretu u Krapinskim toplicama. Javili su se i mnogi drugi, čak i iz Osijeka. Redovito kontroliram račun i uplate su od 50 do 500 kuna, tko koliko množe - kaže Vesna.

Dodaje da je svaka uplata dobro došla i za ovu obitelj itekako velika. Novac s računa troše u minimalnim iznosima. Tek toliko da svom Antoniju kupe voće i ono što mu je nužno tijekom boravka na liječenju za koje liječnici kažu da će biti teško i dugotrajno. Predviđaju da je pred hrabrim 16-godišnjakom najmanje pet godina teške borbe.


- Nije uopće važno je li riječ o deset, 20 ili dvije tisuće kuna. Svaki taj prilog jednako je velik jer svatko daruje onoliko koliko može. Važno je da je od srca i da ljudi doista žele pomoći -  poručuje.


Trenutačno je na računu obitelji Abramović sedam tisuća kuna. Svaka se uplata i isplata s računa strogo evidentira. Detaljan ispis stanja uskoro će objaviti putem medija, ali poštujući želju donatora koji žele ostati anonimni.

Prilozi za Antonijevo liječenje prikupljat će se i na humanitarnoj priredbi koju za njega organiziraju učenici OŠ fra Kaje Adžića, 14. veljače.

Broj računa na koji se primaju uplate za Antonija Abramovića objavljen je na Facebook profilu Vesne Kalaice. Nazvati je možete na 098/465 655.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI