Treba nam županijska rukometna liga

Klara Majstorović(na slici lijevo) i Sandra Vojtulek s djevočicama Škole rukometa
(FOTO: ŽRK Kutjevački podrum)

03.06.2011. | Bojan Miščević
Pregleda: 9044

U rukometu, kako i u svakom drugom sportu, jedan od temelja dobre seniorske ekipe je dobar rad s mladima i kvalitetan pogon mlađih uzrasta. Povodom nedavnog osvojenog trećeg mjesta i prvog pehara na turniru Željko Turkalj, razgovarali smo sa Sandrom Vojtulek i Klarom Majstorović, dvije trenerice mlađih uzrasta Ženskog rukometnog kluba Kutjevački podrum iz Požege.

Igraju bjelovarsko-bilogorsku ligu

Kao što je 034portal već pisao, 20 polaznica Škole rukometa, djevojčica rođenih 1998. i mlađe, zbog nepostojanja Županijske lige Požeško-slavonske županije, ove sezone su igrale Županijsku ligu Bjelovarsko-bilogorske županije.


- U našoj županiji postoji dovoljno dvorana i gradova i općina koji bi mogli formirati županijsku ligu. Šest, sedam klubova bi već bilo dostatno za fenomenalnu županijsku ligu gdje bi djevojčice se afirmirale i u kontinuitetu osjetile ritam igranja utakmica. Troškovi takve lige ne bi bili veliki jer bi putovali koji kilometar do mjesta odigravanja utakmica, a ne, kao do sada u Bjelovar, Garešnicu, Daruvar. Interesa definitivno ima,  rekla je Sandra Vojtulek, trenerica mlađih uzrasta u ŽRK Kutjevački podrum.


Vojtulek dodaje kako bi se takvom ligom, u dogovoru sa zborom rukometnih sudaca, moglo i trebalo afirmirati  mlade rukometne suce, što je još jedna od koristi formiranja županijske lige.

Prvi pehar

- Ove godine smo vidjele znatan napredak u radu, kvaliteti i zalaganju tih mladih djevojaka. Treće mjesto na turniru Željko Turkalj je samo još jedan dokaz. Zadovoljna sam, moglo je i bolje, cure je uhvatila malo trema baš zbog toga što nemaju dovoljno utakmica i što moramo tražiti, dogovarati i još putovati u druge županije kako bi odigrali koju tekmu, kazala je Klara Majstorović, druga trenerica mlađih uzrasta ŽRK Kutjevački podrum.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI