Projekt u pripremi: Multimedijalni centar mladih u Požegi

12.12.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 17926

U prijedlogu gradskog proračuna za 2014. godinu, o kojem će Gradsko vijeće Požege danas odlučivati, predviđena je i stavka od pola milijuna kuna za financiranje projekta multimedijalnog centra. Kako doznajemo, radi se o objektu koji je zamišljen kao svojevrsni centar mladih, a više o tome ispričao nam je Nino Smolčić, predsjednik Gradskog vijeća.

- Mi smo to imali u predizbornom programu Nezavisne liste, sada to želimo realizirati. Riječ je o izgradnji objekta koji bi sadržao klub za mlade, kongresnu dvoranu, kino dvoranu, kazalište...U njemu bi mogle raditi udruge, služio bi za druženja, kulturne događaje i manifestacije. Ne znamo još kolika bi bila ukupna cijena izgradnje i opremanje takvog projekta, prvo treba napraviti projektnu dokumentaciju, troškovnik i studiju isplativosti. Prema predloženom proračunu, Grad će osigurati 507.000 kuna što će Odjel za EU integracije iskoristiti za izradu dokumentacije, studije isplativosti i apliciranje na natječaj Ministarstva turizma. Prijedlog je da se izgradnja objekta financira u omjeru 80:20, dakle veći dio sredstava bi išao izvana, a manji dio bi financirao Grad Požega. Vjerujem da će takav projekt proći na natječaju jer ćemo dokazati da je to Požegi potrebno - rekao nam je Smolčić.

Na pitanje gdje bi Multimedijalni centar bio izgrađen, Smolčić kaže kako postoje dvije moguće lokacije, a obje su u centru grada. Međutim, zasad nije želio otkriti više detalja.


Ova je ideja, očekivano, naišla na odobravanje među mladima. Pozdravio ju je Marijan Crnjac, predsjednik udruge PUMA.


- Nisam još dovoljno upoznat s ovim projektom, tek sam nešto čuo o tome. Ako postoje mogućnosti za takav objekt u Požegi, s prostorima za tribine, predavanja, manifestacije i kino dvoranom, to bi nama uvelike pomoglo. Svakako mislim da je Požegi tako nešto potrebno - rekao je Crnjac.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI