Kaptolački vinari proslavili Martinje s mađarskim kolegama

Sporazum o suradnji vinarskih udruga
(FOTO: VVV Kaptol)

15.11.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 4128

Udruga vinogradara, vinara i voćara iz Kaptola potpisala je Sporazum o suradnji s mađarskom udrugom vinograda iz općine Szolosgyorok. Potpisali su ga predsjednik mađarske udruge Tamas Koltai i Ferdinand Novak u ime kaptolačke udruge.

- Naše dvije općine surađuju već od ranije, a ovogodišnje smo Martinje iskoristili za posjet mađarskim kolegama te prisustvovali njihovim običajima krštenja mošta u vino - kaže Ferdinand Novak, predsjednik kaptolačke udruge.

- Običaji su vrlo slični jedino što kod njih obred kršetnja doista obavljaju svećenici iz mjesta. U mjestu je bila velika procesija, a nakon toga i sveta misa - prepričao je Novak.


Uzvratni je posjet dogovoren za 23. studenog kada će tridesetak članova vinske udruge iz Szolosgyoroka doći u Kaptol. Naši će im vinogradari prikazati kako proslava Martinja izgleda u ovim krajevima.


- Napravit ćemo u Kaptolu zajedničko vino. Mađarski će vinari donijeti pedesetak litara svoga vina koje ćemo pomiješati s našim i bit će to svojevrsna kupaža, zajedničko vino dviju udruga - najavio je Novak. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI